Dramatikk for hybridbakst-suksess: Hemmelig oppskrift stjålet

10. mars 2015Aktuelt
POPULÆRE: Ferrero Rocher-cruffin og fluffernutter-cruffin er to av smakene du finner hos det populære San Fransisco-bakeriet. Foto: Mr. Holmes Bakehouse
POPULÆRE: Ferrero Rocher-cruffin og fluffernutter-cruffin er to av smakene du finner hos det populære San Fransisco-bakeriet. Foto: Mr. Holmes Bakehouse

De frekke tyvene lot verdisaker ligge, men tok med seg hemmeligheten bak det populære bakverket.

Først kom the cronut, så kom the waffogato, deretter the bruffin - og nå: THE CRUFFIN(!) - en hybridbakst som kombinerer den flakete, sprø og saftige konsistensen til en croissant, med formen til en muffin.

Cruffin-en og det San Fransisco-baserte bakeriet som selger det, Mr. Holmes Bakehouse, har vært på «alles» lepper den siste tiden - selv om de åpnet for bare tre måneder siden. Redaktøren for San Fransisco Magazines matseksjon har forklart suksessen med at bakverket (allerede) har blitt et kult-produkt, de er relativt billige, og de ser flotte ut på Instagram, ifølge The New York Times.

Nå har den hemmelige cruffin-oppskriften blitt stjålet. De bakeglade tyvene hadde latt alt annet av verdisaker ligge, blant annet penger, en iPad og flere datamaskiner.

Aaron Caddell er medeier av det populære bakeriet, og forteller at han trodde noen prøvde tulle med dem da han fikk beskjed om at den hemmelige oppskriften var stjålet.

- Heldigvis har alle stamkundene våre vært veldig støttende, og vi har faktisk hatt mye moro med å komme på teorier om hvem den potensielle tyven kan være. Våre mistenkte varierer fra en fanatisk fan til Godt.no, sier Caddell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

S'MORES: Kun fantasien setter grenser for hva man kan kombinere. Her sees en runde cruffins med marshmallow-topping. Foto: Mr. Holmes Bakehouse
S'MORES: Kun fantasien setter grenser for hva man kan kombinere. Her sees en runde cruffins med marshmallow-topping. Foto: Mr. Holmes Bakehouse

Stor hype

Selve idéen bak hybridbaksten står noen andre bak (det er uvisst hvem), men den enorme hypen mener medeier Aaron Caddell at Ry Stephen, konditoren og businesspartneren hans på det San Fransisco-baserte bakeriet, står bak.

- Stephen brukte måneder på å perfeksjonere teknikken og oppskriften, så jeg liker å tro at han er grunnen bak [cruffin-ens] massive hype og suksess. Han er helt besatt av bakverket, forteller Caddell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BAKER: Ry Stephen står bak bakeriets populære cruffin-oppskrift. Foto: Mr. Holmes Bakehouse
BAKER: Ry Stephen står bak bakeriets populære cruffin-oppskrift. Foto: Mr. Holmes Bakehouse

Utsolgt før tolv

Det råder liten tvil om bakverkets popularitet. Daglig lager de over 1500 bakverk, og de er utsolgte før elleve på morgenen.

Caddell sier at hemmeligheten bak en perfekt cruffin er todelt:

- Kokk Rys croissantdeig og selve teknikken for å gi bakverket den riktige formen. Kokk Ry prøvde over 15 forskjellige typer med smør før han landet på den varianten han trengte for denne croissantdeigen. De resterende 60 prosentene av bakst-oppfinnelsen består av teknikk, sier Caddell.

Før bakeriet åpnet ble det lange dager.

- Jeg var på kontoret fra fem om morgenen til syv på kvelden mens Ry var på bakeriet og eksperimenterte og prøvde å gjøre menyen vår perfekt i alle de 14 timene jeg var der, sier Caddell, som tror det er flere grunner til at hybridbakst har blitt så populært de siste årene:

- Det er ikke bare fordi det er noe nytt og uvanlig. Hybridbakst er sexy, og det smaker som nirvana, sier medeieren.

Det tar forøvrig tre døgn å lage en cruffin - og sannsynligvis tre sekunder å hive den i seg mens øynene ruller bakover i hodet av sukkerindusert fryd.

POPULÆRE: Medeier Aaron Cadell forteller at cruffin med smak av kokos, rom og rosin er favoritten. Foto: Mr. Holmes Bakehouse
POPULÆRE: Medeier Aaron Cadell forteller at cruffin med smak av kokos, rom og rosin er favoritten. Foto: Mr. Holmes Bakehouse

Hva tenker du om hybridbakst? Stas, eller har du egentlig bare lyst på en bolle?

Publisert: 10.03.2015 kl. 16:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?