Derfor har Aperol Spritz blitt så populært

SOMMERENS DRINK: I USA er den rød-oransje drinken populær på sommeren. Vinmonopolet i Norge ser også en klar økning i salget av Aperol. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
SOMMERENS DRINK: I USA er den rød-oransje drinken populær på sommeren. Vinmonopolet i Norge ser også en klar økning i salget av Aperol. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
Malene Emilie Rustad
Malene Emilie Rustad

Markedsføringskampanjen til den populære drikken slår de fleste andre i sommer, mener New York Times. 

Den rød-oransje drinken Aperol Spritz ble for alvor oppdaget av det norske folk i fjor, og det ser ut til at trenden forsetter i år. Hvis du selv har blitt fristet til å lage eller bestille drinken, har du gjort det som selskapet har håpet på.

New York Times kaller Aperol Spritz for sommerens drink og mener det er takket være den «aggressive» markedsføringskampanjen. For fem år siden kom Campari, selskapet bak Aperol, med slagordet «solskinn i et glass».

Ifølge Melanie Batchelor, som stod bak kampanjen. startet eventyret i New York, hvor små Aperol Spritz-barer ble satt opp på populære sommerbegivenheter som Governors Ball og Jazz Age Lawn Party. I fjor sommer sendte de ut en liten scooter-bil til feriestedet Hamptons utenfor New York, for å tilby gratis brennevin til sommerens gjester. I California var opplegget mer eller mindre det samme, hvor den oransje drinken ble markedsført på en rekke sommerbegivenheter. Den oransje drinken kunne ikke unngås å bli lagt merke til, skriver avisen.

Videre skriver New York Times at det har vært en 48 prosents salgsøkning av Aperol i USA siden i fjor sommer.

Her i Norge har også drinken slått an. Ifølge kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Vinmonopolet, Hege-Lill Hagen Asp, har det vært en klar økning i salget av kategorien «annet brennevin».

– Denne typen brennevin, som brukes i Spritz-drinker, har hatt en tydelig økning i salget, sier Hagen Asp.

Første halvår 2016 ble det solgt 305 000 liter annet brennevin, mens det i løpet av første halvår 2018 har blitt solgt 327 000 liter gjennom Vinmonopolet.

Aperol kom inn i bestillingsutvalget i mai 2011. I 2014 ble det introdusert i basisutvalget i kategori 4, og i år kom det inn i kategori 3 i butikkene – noe som tyder på en økning i popularitet.

– Fra 2017 til 2018 har eksempelproduktet hatt en økning på 141 prosent, forteller Hagen Asp.

I fjor forklarte barsjef Anne Maurseth til Godt noen av grunnene til at drinken kan ha blitt så populær.

– Drinken balanserer midt mellom syrlig, søt og lettere bitter, noe som gjør den enda mer omgjengelig for folk som er ømfintlige for sterke smaker. I tillegg er ikke alkoholprosenten spesielt høy, noe vi også ser går igjen, sa Maurseth og la til at drinken kan ofte føles mer forfriskende enn for eksempel øl.

Det var brødrene Barbieri i Padua som kom opp med brennevinet i 1919. Den bitre likøren ble populær i Italia på 50-tallet, og blir i dag produsert av selskapet Campari. Den klassiske Aperol Spritz som vi kjenner til i dag, er inspirert av den italienske stilen, ifølge matsiden Eater.

Vi har tidligere skrevet om andre mat- og drikketrender som de rosa salatbladene fra grønnsaken Radicchio del Veneto, og den plantebaserte-trenden som har inntatt Norge for fullt i år. I fjor kom blant annet kull-farget iskrem, som fikk mye kritikk.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?