Her får du Københavns mest fotograferte avokadotoast
Den finner du på det kjente frokoststedet Atelier September.
Instagram-vennlige omgivelser er fylt opp av hippe danske tyveåringer som deler ulike frokostretter over store trebord. Midt på bordet står en grønn avokadorett dekket av gressløk og chili, omringet av skåler med kreative kaffe latter og müsliblandinger.
Stedet – og toasten – er skrevet om av internasjonale sider som Condê Nast Traveller og Travel + Leisure, og omtalt av profilerte norske bloggere som Darja Barannik og matblogger Anders Husa.
Om du søker opp hashtagen #atelierseptember på Instagram vil du få opp en haug bilder av den grønne avokadotoasten, gjerne med billedtekster som «sannsynligvis en av de mest blogget-om lunsjene i Skandinavia», «gjett om jeg skal ha #avokadohverdag utfordring her» og «denne avokadotoasten er Instagram-kjendis» – selvsagt etterfulgt av en haug avokado-emojier.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Avokado mad
Idet vi blir servert maten, er den grønne avokadoen alt vi kan se. Lekker er den, og vi kan forstå hvorfor folk trekker frem kameraet for å dokumentere den fine retten, som på menyen har navnet «avokado mad».
Forventningsfulle skjærer vi toasten i to, og en gjemt rugbrødskive kommer til syne. En bit pirrer smakssansene. Kremet avokado, spenstig krydder og et hint av sitron. Toasten er god, men gjør seg bedre på bilde.
Dette er definitivt toasten for deg som elsker avokado, men ikke for deg som foretrekker den most i guacamole-stil. Smaken av avokado er dominerende, kanskje et strøk salt smør hadde gjort seg.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Kafeen ligger midt i smørøyet av indre by i København. Adressen er Gothersgade 30, og i området finner du flere butikker av danske luksusmerker og Kongens park er like ved.
Utenfor vinduet er det liv, med turister og lokale som sykler, går og kjører forbi. Det er noe eget å spise et godt måltid samtidig som du kan se på livet utenfor. Spesielt i København, hvor nærmest alle er moteriktige og hippe.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Andre retter på menyen overbeviser mer enn toasten. Blant annet den hjemmelagde granolaen med jordbær og grapefrukt, eller den vanlige blingsen med ost og bløtkokte egg på siden. Den helt ferske appelsinjuicen blir presset foran deg, kaffen er god og er av det «slowroasted»-slaget (kaffebønner som er brent over lengre tid på lav temperatur, red.anm.), og latten er noe av det bedre vi har smakt.
Godt ivaretatt og med magen full av god mat, reiser vi videre på vår København-stroll. Du kan lese om hva du kan gjøre og hvor du bør spise i hovedstaden her.
Publisert: 10.08.2018 kl. 11:42
Lag deg en gratis konto