Slik lager du perfekt italiensk pizza hjemme

17. mars 2017Aktuelt
FLAT MAT: Hjemmelaget pizza er en fryd for øyet og ganen. Få flere oppskrifter av Lise Finckenhagen under. Foto: Christian Brun/VG
FLAT MAT: Hjemmelaget pizza er en fryd for øyet og ganen. Få flere oppskrifter av Lise Finckenhagen under. Foto: Christian Brun/VG

Er det egentlig mulig å bli lei pizza? Nei. Variasjonsmulighetene er uendelige! 

Den «fine» pizzadeigen jeg har laget inneholder ganske lite gjær, skal eltes til den blir skikkelig elastisk, for så å kaldheve i kjøleskapet natten over. Selve utbakningen bør foregå ved at man klemmer, drar og strekker deigen ut fremfor iherdig kjevling (litt kjevlehjelp er lov).

Neste viktige moment er ikke å bruke for mye saus og fyll (italieneren kan dog være litt vel sparsomme på fyllet spør du meg).

Også til slutt; pizza skal stekes ved høy varme, i fravær av en steinovn funker det veldig bra i en liten pizzaovn, eller med en pizzastein i stekeovnen. Gleden og tilfredsstillelsen over knasende sprø pizza er overveldende.

Topping velger du selv, min favoritt for tiden er kombinasjonen (rå) salsiccia, gorgonzola og granateplekjerner.

Og hvis du ikke har testet ut den trendy blomkålpizzaen enda, ja da er det på tide å prøve. Bunnen er laget av blomkål kjørt til fine smuler i en kjøkkenmaskin, blandet med egg og parmesan. Forstek bunnen før du smører på tomatsausen og topper med revet ost. Denne pizzavarianten gir deg garantert en ny pizzaopplevelse.

En annen variant er denne grove grønnsakspizzaen. Kanskje et godt emne for kjøttfri mandag?

Dessertpizza er gøy, calzone er også en mulighet. Mascarpone kan erstattes med vaniljekrem eller nutella. Bringebær kan byttes ut med andre søte bær eller frukt i skiver (for eksempel plommer, fersken eller nektarin).

I god pizza-ånd avslutter jeg med at velvalgt sitat:

«Det er best at du deler pizzaen i fire stykker, for jeg er ikke sulten nok til å spise seks.»

Publisert: 17.03.2017 kl. 11:46
Oppdatert: 11.01.2018 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?