Triksene enhver bacon-elsker bør kunne

9. september 2016Aktuelt
HELSPRØTT: Det er kanskje helt sprøtt å lage en hel bok om bacon, men det er helt sikkert at bacon bør serveres helt sprøtt. Foto: NTB Scanpix.
HELSPRØTT: Det er kanskje helt sprøtt å lage en hel bok om bacon, men det er helt sikkert at bacon bør serveres helt sprøtt. Foto: NTB Scanpix.
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Salte og sprø baconbiter står manges hjerte nært. Her får du enkle triks og tips som kan gjøre favorittsnacksen litt mer spennende.

Det sies at bacon kan brukes til alt, om du så er glad i den populære smaksblandingen av søtt og salt eller du kanskje foretrekker bacon som sprø topping på middagsretter som supper og salater.

Inspirert av Popsugar, har vi samlet flere triks vi tror bacon-fans vil digge:

Nachos med bacon

En skikkelig bacon-elsker får nok vann i munnen bare av å tenke på bacon med smeltet ost og nachochips. Er du lei av den klassiske nachoen med kjøttdeig, kan dette vært et perfekt alternativ, som både ser og høres like godt ut som det smaker.

Ølglaserte baconstrimler

En sikker vinner hos mange voksne er øl i kombinasjon med bacon, om det så bare er et glass øl og baconstrimler som snacks. Hvis du vil prøve ut noe helt nytt, skriver flere amerikanske blogger om ølglaserte baconstrimler. Her finner du oppskriften.

Som pynt på cupcakes

Cupcakes, eller muffins, med en stor og luftig topping har de siste årene tatt bakeglade nordmenn med storm. Men begynner du nå å bli litt lei de sukkersøte kakene med mye strøssel og glitter, kan du gjerne prøve å sette en baconbit på toppen av glasuren. Bacon i dessert er ikke noe problem, og den salte og sprø blandingen kan bli en god miks sammen med den ellers veldig søte kaken.

Opphakkede biter til topping

Hva med en glasskrukke med små baconbiter som alltid står klar om du vil ha litt sprø og salt topping til for eksempel en deilig blomkålsuppe - eller i en salat? Steker du bacon som du siden hakker opp i små biter kan bare fantasien sette grenser for hva du bruker det til.

Baconbiter kan du ha liggende klar i fryseboksen, så har du litt digg topping klar for neste gang fristelsen kommer.

I brownies

Blandingen av søtt og salt er alltid en vinner, og hva kan vel da være bedre enn å sette sammen det salte baconet med den populære brownies-en? Deler du opp baconet i små biter og steker det før du tar det i browniesrøren, blir bitene sprøere og smaken kommer bedre frem. Lag en god brownierøre, tilsett baconbitene, sett den i ovnen og voilà: Du er klar til å imponere gjestene med en ny vri på den populære kaken.

SPENNENDE VRI: Bytt ut valnøttene i browniesen med bacon for den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
SPENNENDE VRI: Bytt ut valnøttene i browniesen med bacon for den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Dyppet i sjokolade

Apropos søtt og salt; du kan enkelt dyppe sprøstekte baconstrimler i sjokolade for en ny vri. Server de sjokoladetrukkede baconbitene som snacks eller som topping på is eller dessert.

Publisert: 09.09.2016 kl. 11:26
Oppdatert: 18.09.2017 kl. 14:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?