Til hovedinnhold

Trines matblogg: Det beste jeg vet

MATGLEDE PÅ BLOGGEN: Trine har sluttet i juristjobben for å arbeide med matlaging på fulltid. Retten til venstre er en middagsrett fra bloggen, som både er populær blant store og små. Foto: Trine Sandberg / Gry Traaen
MATGLEDE PÅ BLOGGEN: Trine har sluttet i juristjobben for å arbeide med matlaging på fulltid. Retten til venstre er en middagsrett fra bloggen, som både er populær blant store og små. Foto: Trine Sandberg / Gry Traaen

Når Trine Sandberg (51) ikke selv står bak grytene foretrekker hun å få servert perfekt stekt reinsdyrkjøtt, men innmat spiser hun aldri.


Navn: Trine Sandberg
Født: 13. oktober 1964
Bor: Fjellhamar
Sivilstatus: Gift med Viggo (57), har døtrene Anette og Emilie og sønnen Mathias
Jobb: Driver matbloggen trinesmatblogg.no og har skrevet to kokebøker, arbeidet tidligere som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet.
Foto: Gry Traaen
Navn: Trine Sandberg Født: 13. oktober 1964 Bor: Fjellhamar Sivilstatus: Gift med Viggo (57), har døtrene Anette og Emilie og sønnen Mathias Jobb: Driver matbloggen trinesmatblogg.no og har skrevet to kokebøker, arbeidet tidligere som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet. Foto: Gry Traaen

Sandberg står bak Norges mest populære matblogg, Trines matblogg, med rundt 40.000 unike lesere hver dag. I tillegg har hun i løpet av de siste tre årene gitt ut to kokebøker – som begge har tronet på de norske bestselgerlistene.

Det er liten tvil om at Sandbergs matoppskrifter har falt i smak blant det norske folk, men hva er det kvinnen bak bloggen og kokebøkene selv foretrekker? Vi ba henne om å svare på nettopp det.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Jeg er egentlig ikke noe frokostmenneske, men skal jeg peke ut en favoritt så må det være hjemmelaget granola, yoghurt naturell og frukt/bær.

– Hva er din favorittmiddag?

– Jeg har ulike favorittmiddager alt etter hvilken sesong det er. Om vinteren er det skrei med fargerikt tilbehør som stikker av med seieren.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Jeg er svak for lakris, og spesielt den fra Johan Bülow.

– Hva er det aller beste du får servert?

– Jeg er svak for perfekt stekt reinsdyrkjøtt med plommer og rotgrønnsaker, og med en god saus til.

– Hva liker du aller best å servere?

– Det kommer jo litt an på sesong og anledning, men det er alltid stas å sette rykende fersk gjærbakst - hvem kan vel motstå det?

– Hva er din favorittingrediens?

– Min favorittingrediens er nok sitron, som jeg skviser litt av i det aller meste, eller så river jeg det gule skallet.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– I kjøleskapet mitt har jeg alltid egg, smør, et utvalg grønnsaker - og sitron.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Jeg er helt avhengig av å ha en god kniv når jeg jobber på kjøkkenet.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Hvitløkspresse.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Favorittretten min som liten var saltfiskball. Og så elsket jeg is!

– Hvor vil du helst reise?

– Jeg skal reise til Hong Kong i november, og det gleder jeg meg veldig til. På sikt står også Japan på ønskelisten.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Når jeg er alene hjemme spiser jeg gjerne sushi, enten hjemmelaget (sashimi) eller take-away fra en lokal sushirestaurant.

– Hva hører du på når du lager mat?

– For tiden hører jeg ofte på Ingebjørg Bratland mens jeg kokkelerer i det nye matverkstedet mitt.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg spiser aldri innmat. Jeg har prøvd, men det funker ikke. Men ellers spiser jeg det aller meste, altså.

– Hva går du helst ut og spiser?

– Når jeg skal ut å spise velger jeg helst en smaksmeny med flere retter, satt sammen av kjøkkensjefen på den aktuelle restauranten. Da får man ofte gode en velkomponert meny med mange gode smaker, tilberedt av sesongens beste råvarer.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?