Trine Sandberg er Norges beste matblogger

5. november 2016Aktuelt
GLADE VINNERE: Årets vinnere var veldig fornøyd med kvelden. Foto: Godt.no.
GLADE VINNERE: Årets vinnere var veldig fornøyd med kvelden. Foto: Godt.no.

Trines matblogg stakk av med seieren for andre gang på rad i kåringen av «Årets Matblogger».

Lørdag kveld ble Trine Sandberg nok en gang kåret til «Årets Matblogger» på Mathallen i Oslo. Bloggprisen Årets matblogger arrangeres for å hedre de norske matbloggerne og det de gjør for å inspirere folk til å bli bedre kjent med mat og bedre på kjøkkenet.

FINALISTENE: Silje Feiring - spoon.no Ine-Janine Johnsen - matpaabordet.no Trine Sandberg - trinesmatblogg.no Aicha Bouhlou - aichasmat.no Foto: Privat.
FINALISTENE: Silje Feiring - spoon.no Ine-Janine Johnsen - matpaabordet.no Trine Sandberg - trinesmatblogg.no Aicha Bouhlou - aichasmat.no Foto: Privat.

Finaleshowet med prisutdeling gikk av stabelen lørdag 5. november, men nominasjons- og avstemmingsprosessen har pågått siden begynnelsen av oktober.
Hovedprisen «Årets matblogg» er det folket som har stemt frem. Det ble også delt ut priser til årets nykommer, årets drikkeblogg, årets bake- og dessertblogg, årets fotoblogg, årets nisjeblogg og årets innovatør.

Les mer om de andre vinnerne nederst i saken!

Sandberg fikk hovedpremien, som er en tur for to til finalen av kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i 2017. Hun hadde selv ikke anledning til å delta på utdelingen, da hun er på matreise i Hong Kong med 14 matglade blogglesere. Hun sendte mann og barn til Mathallen og de oppdaterte henne underveis med både meldinger og snaps. Hun meldte fra Asia at hun var svært spent i forkant av utdelingen.

«Trines matblogg» er Norges største matblogg, og Sandberg har over 700.000 lesere i måneden. Bloggeren har i tillegg hatt stor suksess med to kokebøker og egen YouTube-kanal.

Bloggeren har tidligere sagt til Godt at hun tror suksessen kommer av at bloggen er ujålete og variert, og på den måten kan være med på å inspirere folk til å lage mer mat selv.

Det er ni år siden Sandberg begynte å blogge, og i 2014 tok hun permisjon for å kun jobbe med bloggen. Siden i fjor har bloggen vært fulltidsjobben hennes. Årets matblogger har sagt at det er viktig for alle aspirerende matbloggere å være lojal mot seg selv og konseptet.

Suveren vinner

SPENT PUBLIKUM: Matbloggerne og de andre i publikum ventet spent på årets vinnere - underholdt av dessertkokker fra Kulinarisk Akademi. Foto: Godt.no.
SPENT PUBLIKUM: Matbloggerne og de andre i publikum ventet spent på årets vinnere - underholdt av dessertkokker fra Kulinarisk Akademi. Foto: Godt.no.

Prisutdelingen «Årets Matblogger» er et samarbeid mellom Godt.no og Mathallen, og ble utdelt for første gang i 2014. Leserne har kunnet nominere sine personlige bloggfavoritter. Deretter plukket en fagjury ut fire finalister, som alle kunne stemme på frem til finalen.
Om «Trines matblogg» sier fagjuryen at den står fjellstøtt. Bloggen er helhetlig og kvalitativ meget sterk på innhold. Innleggene er varierte og allsidige og tekst/foto er av utmerket standard. Etter snart 10 år representerer bloggen et omfattende oppslagsverk, inspirasjonssted og som en middagsplanlegger til svært mange rundt omkring i landet. Bloggen fremstår også som en inspirasjonskilde for svært mange andre bloggere og er fortsatt å anse som en av de viktigste bloggene i landet i dag.

Stadig flere bruker matblogger til inspirasjon i hverdagen, noe som har vært en av grunnene til at Mathallen har vært med på å arrangere utdelingen.

- Matbloggerne spiller nå mer enn noen gang før en stadig viktigere rolle i valget av maten på middagsbordet eller kakene til barnebursdagen. De er inspiratorer, trendsettere og benchmarken for hverdagsmaten i veldig mange hjem i Norge i dag, sier daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Fagjuryens vinnere

I tillegg til hovedpremien «Årets matblogger» ble det delt ut priser i følgende kategorier:

«Aicha Bouhlous blogg er fargerik, fristende og utstråler en stor kjærlighet til maten. Bloggen er ny, men utmerker seg allerede som et utmerket sted for spennende og originale retter man ellers ikke finner mange av i bloggsfæren. Bloggen er teknisk god, oversiktlig og med tekst og foto av meget god kvalitet. Bloggen fremstår som inspirerende og delikat og trigger lysten på å komme i gang med matlaging. En meget sterk nykommer.»

«Jørn G. Broll er en veteran i bloggosfæren, uansett kategori, som kan feire sitt 10 års jubileum i 2017. Juryen setter spesielt stor pris på det tydelige fokuset på å formidle den gode opplevelsen av vin og mat sammen, samt bloggerens sterke integritet og uavhengighet. Viljen til å rette oppmerksomheten mot vinskattene som går under radaren til folk flest, nemlig vinene i Vinmonopolets bestillingsutvalg, bidrar også sterkt til å hjelpe bloggleserne til å gjøre opplyste valg. Unektelig en verdig vinner.»

« Anders Husa har evnet å bruke bloggen sammen med flere andre sosiale medie-plattformer til å skape seg et navn og en autoritet i Oslos matverden, som er ulikt noe annet vi har sett i Norge. Bloggen hans er ikke full av oppskrifter, men han har blitt en ekspert på det som rører seg i mat-Oslo samt øvrige byer i inn og utland, og er en person man kan stole på at vet hva som kommer og hva som rører seg. Bloggen følges også tett av den profesjonelle delen av mat og drikkeindustrien som ønsker å holde seg informert om det som skjer innenfor restaurantverden. Med dette viser han at det å blogge om mat og drikke også i stor grad kan handle om opplevelser knyttet til mat. Bloggen er unik i innhold, velskrevet og med bilder av meget god kvalitet.»

«Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»

«Siv Gøril Olsens bilder er skarpe og velkomponerte. Hun skaper en stemning med dem som står svært godt til henne og oppskriftene hennes. Stilen hennes er tydelig, gjenkjennelig og personlig. Samtidig så klarer hun å bevare tilgjengeligheten og ikke overkomplisere maten på bildene. Man blir godt kjent med personen bak bildene og vet hva man kan forvente.»

«Kristine Ilstads oppskrifter er upåklagelige. De er enkle nok til at de fleste kan klare det, hun er tydelig i instruksjonene og man kan finne alt man ønsker på bloggen av bakst og søte saker (og noe salt). Det er enkelt å navigere i bloggens snart 10 år gamle og store kakeunivers, og man kan lett bli sittende å drømme seg bort når man klikker rundt. Bloggen er omfattende med en stor og variert database og bloggens enkle profil gjør bare oppskriftene mer tilgjengelig. En komplett bake og dessertblogg.»

Publisert: 05.11.2016 kl. 20:26
Oppdatert: 07.11.2016 kl. 09:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?