OL-kokk Ståle Johansen: – Prøver å få til tacofredag

19. februar 2018Aktuelt
STÅR PÅ KJØKKENET: (Fra v.) Trond Skogvoll, Ståle Berge, Ståle Johansen lager maten til langrennsgjengen i Pyeongchang. Foto: Olympiatoppen
STÅR PÅ KJØKKENET: (Fra v.) Trond Skogvoll, Ståle Berge, Ståle Johansen lager maten til langrennsgjengen i Pyeongchang. Foto: Olympiatoppen

Til tross for at OL er på den andre siden av kloden, skal det mye til for at fredagstacoen viker fra menyen hos langrennsgjengen.

– Taco er alltid en vinner, forteller OL-kokk Ståle Johansen.

Mens Skrutvold baker, har Ståle Johansen og Trond Skogvoll ansvaret for maten i dette og tidligere OL: Dette er det åttende året Johansen har ansvaret for maten under OL. Tidligere har han blant annet jobbet ved Arne Brimis Brimiland.

Trond Skogvoll har vært med ti ganger, mens tredjemann - Ståle Berge - er OL-kokk for første gang i år. Maten lager de på en kinesisk restaurant de leier under OL-ukene.

Ståle Johansen sier at det er noen generelle favoritter blant utøverne - deriblant taco.

– Det er også noen som vil ha biff, mens andre foretrekker kylling. Men ja, taco er alltid en vinner, sier Johansen.

Han fortsetter:

– Vi tenker å ha fast tacofredag. Men så må man ta i betraktning at det kanskje er noen store konkurranser dagen etter, og da må vi endre menyen til noe med mer karbohydrater. Da kjører vi ut tacoen en annen dag, sier kokken.

Store mengder

Karbohydrater er nemlig en viktig del av utøvernes dietter. Johansen kan fortelle at det derfor er stor fokus på karbohydrater til hvert måltid.

– Vi serverer alltid potet og ris, potet og pasta eller ris og pasta, sier kokken.

Når det gjelder proteiner, går det mye i kyllingbryst og laks - og mengdene er ikke akkurat beskjedne.

– For noen dager siden hadde vi kyllingklubber til middag, og da stekte vi opp 30 kilo til 60 personer. Jeg har vært på samlinger der vi beregner 300 gram kjøttdeig per person. Så man kan ikke planlegge som man gjør hjemme der en pakke kjøttdeig holder til fire personer, ler Johansen og fortsetter:

– De som trener mest spiser tross alt mellom 6000-8000 kalorier på en dag under treningsperiodene.

Publisert: 19.02.2018 kl. 14:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?