Italiensk for omelett

Server italiensk omelett med frisk ruccolasalat og spekeskinke. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Synøve Dreyer.)
Server italiensk omelett med frisk ruccolasalat og spekeskinke. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Synøve Dreyer.)
Pia Cecilie Vabro

Prøv en av disse fem oppskriftene på frittata.

Har du lyst på en smårett eller lett middag til en travel hverdag? Da kan du prøve deg på frittata.

Frittata er en form for åpen omelett. Den skiller seg fra omeletten i at den stekes sakte på veldig lav varme, gjerne under lokk, til den er fast i bunnen, mens den på overflaten fremdeles er nesten rennende.

Du skal heller ikke brette frittataen over fyllet, slik vi vanligvis gjør med en omelett, men heller blande fyllet i eggeblandingen før den stekes. Ønsker du at overflaten også skal være fast, kan du avslutte stekingen i ovnen i noen minutter.

Det er også vanlig å lage en stor frittata, som kan serveres til mange – bruk den største stekepannen din og skjær frittataen i stykker når du skal servere den.

Under finner du oppskrifter på fem forskjellige varianater av frittata – alle gjør seg godt med ferskt brød, en god salat og kanskje noen marinerte oliven.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?