Vanskelig å samle hele familien til middag på samme tid?

13. november 2012Aktuelt
Salat kan være middag - her med kylling og kikerter. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)
Salat kan være middag - her med kylling og kikerter. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)

Her får du forslag på åtte middager som er like god i andre og tredje runde.

Kommer dere hjem på forskjellig tidspunkt? Er det vanskelig å finne et tidspunkt som passer like godt for alle å spise middag på? Da kan det være lurt å lage en middagsrett som godt kan stå en stund, og som er like god i andre og tredje runde. Lag en suppe eller gryte som kan oppbevares i kasserollen til den skal spises, og varm opp porsjoner i en mindre kjele - eller i mikrobølgeovnen.

Kjøttsuppe kan varieres i det uendelige, her får du oppskrift på en med lammekjøtt, blomkål og pastinakk. Kyllinglår gjør seg også godt i gryte, og det blir middag i en fei om du koker dem sammen med sellerirot, gulrot og løk.

Deilig og fargerik potetsuppe er også knallgod familiemiddag, smakt til med hvitløk, purre og paprika. Sei i gryte med tomat, paprika og fennikel setter litt farge på fiskemiddagen. Eller lag en suppegryte med asiatiske smaker; renskåret, magert svinekjøtt og masse grønnsaker gir en mager og næringsrik middag.

Eller server mat som kan spises kaldt – her er tre forslag til skikkelig middagssalater: lag en salat med kylling og kikerter, en deilig og mettende matsalat som serveres med godt brød med smør til. Pastasalat er også knallbra middagssalat, og den varieres i det uendelige. Potetsalat kan også gjøre nytte som middagsmat, særlig når du har oppi raust med egg og bacon.

God middag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?