Sunne peruvianske pannekaker med quinoa

15. juni 2013Aktuelt
GROVE OG SMAKSRIKE: Pannekaker med quinoamel, kokosmelk og vanilje er den perfekte starten på helgen, ifølge Sonia Huanca Vold. Her er hennes familieoppskrift. Foto: Sonia Huanca Vold
GROVE OG SMAKSRIKE: Pannekaker med quinoamel, kokosmelk og vanilje er den perfekte starten på helgen, ifølge Sonia Huanca Vold. Her er hennes familieoppskrift. Foto: Sonia Huanca Vold

For minMote-leder Sonia Huanca Vold er saftige peruvianske pannekaker den perfekte helgefrokosten.

Huanca Volds mor er fra Andesfjellene i Peru, og selv om minMote-profilen er vokst opp i Haugesund har den peruvianske kulturen preget både oppvekst og matvaner.

MATGLAD: Ansvarlig for VGs motesatsning Sonia Huanca Vold har peruansk familiebakgrunn. Her deler hun sin yndlingsoppskrift. Foto: Privat
MATGLAD: Ansvarlig for VGs motesatsning Sonia Huanca Vold har peruansk familiebakgrunn. Her deler hun sin yndlingsoppskrift. Foto: Privat

Huanca Vold, som til daglig driver VGs motesatsning minMote.no, er svoren matentusiast og elsker å stelle i stand gode måltider for familie og venner. Godt oppfordret derfor Sonia til dele en av sine favorittretter, nemlig frokostpannekakene fra morsslekta.

Vis oss din frokost med #godtno og vi deler bildet på front.

- Jeg er veldig glad i å spise noe søtt til frokost, og lager pannekaker kanskje én helg i måneden. Pannekakene er laget av quinoa, som er en frøtype som har blitt dyrket i Peru i flere tusen år. 2013 er faktisk quinoaens år ifølge FN, så det passer ekstra godt å lage disse pannekakene nå. Pannekakene har en litt grovere smak enn vanlige pannekaker. Hver gang jeg spiser dem tenker jeg på min smattende bestefar Leonardo som i likhet med meg elsker mat, sier Huanca Vold.

Oppskriften finner du nederst i denne artikkelen.

Sonia foreslår to tilbehørsvarianter for Godts lesere; en klassisk «norsk» variant med bacon og bær, og en ekte peruansk versjon med chili og mango.

- Hva er typisk peruansk mat?

- Vi er flinkest på middager. Koriander, løk, tomat, aji og spisskumin er blant de viktigste ingrediensene. Min favorittrett er ceviche, som er rå fisk marinert i sitrusjuice. Nasjonalretten er faktisk grillet marsvin.

- Hvordan påvirket din peruanske bakgrunn oppveksten?

- Jeg ble kledd opp i peruanske folkedrakter, danset salsa og knuste piñatas hver gang det var fest - og det var ofte! God mat samlet hele familien og det estetiske var en stor del av feiringen. Sterke farger, store smykker og godt håndverk minner meg om barndommen, sier Sonia.

KLASSISK: Hvis du ikke vil gå for den peruvianske varianten med chili og mango, kan du velge mer klassisk tilbehør som sesongferske bær eller bacon. Foto: Sonia Huanca Vold
KLASSISK: Hvis du ikke vil gå for den peruvianske varianten med chili og mango, kan du velge mer klassisk tilbehør som sesongferske bær eller bacon. Foto: Sonia Huanca Vold

Du trenger:

100 gram quinoamel

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1,5 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 dl kokosmelk

3 ss gresk eller tyrkisk yoghurt

2 eggeplommer

3 Eggehviter

2 ss brunt sukker

Slik gjør du:

Finn frem tre boller. Ha alt det tørre i den ene. Pisk sammen kokosmelk, yoghurt og eggeplommene i den andre.

I den tredje pisker du eggehvitene og sukkeret godt sammen - hele blandingen skal bli til tykt skum.

Bland melkeblandingen med det tørre og ha i eggeskummet til slutt.

Stek i smør på middels varme. Pannekakene skal ha en diameter på ca. 10-12 cm.

Server pannekakene varme med fersk mango til. Strø over tørket chili og topp det hele med meksikansk agavesirup. Du kan alternativt gå for en mer «norsk» versjon med bær og bacon.

Publisert: 15.06.2013 kl. 10:05
Oppdatert: 21.06.2013 kl. 13:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?