Det beste jeg vet med Gladkokken

21. august 2019Aktuelt
GLADKOKKEN: Jan Henrik Syversen fikk kallenavnet under TV-konkurransen MasterChef. Nå har han sagt opp jobben for å blogge om mat på heltid, samt holde direktesendte matkurs i sosiale medier. Foto: Privat
GLADKOKKEN: Jan Henrik Syversen fikk kallenavnet under TV-konkurransen MasterChef. Nå har han sagt opp jobben for å blogge om mat på heltid, samt holde direktesendte matkurs i sosiale medier. Foto: Privat
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Det er ingen tvil om at Jan Henrik Syversen (40) er glad i å lage mat. Han mener det aldri blir feil med mat som er laget med kjærlighet og servert med et smil. 

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere.

Tidligere har vi intervjuet blant annet matblogger Trine Sandberg og restauranteier Jan Vardøen. Denne gangen har vi snakket med matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, bedre kjent som Gladkokken.

Hvilken er din favorittfrokost?

Eggs Benedict må være den perfekte frokosten for meg! Nytes best på en fridag med nytrukket kaffe og en mimosa i glasset.

Hva med favorittmiddag?

Jeg er veldig glad i mange typer mat, men har en kjærlighet for norsk tradisjonsmat. Så favoritten må kanskje være hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med kålstuing.

Og dessert?

Er egentlig ikke en desserttype, så velger ofte oster til dessert hvis jeg er ute. Av søte desserter må det bli en nystekt eplekake med vaniljeis.

FAKTA
Jan Henrik Syversen
Født: 29. desember 1978
Fra: Oslo
Yrke: Matblogger på Gladkokken.no og kokebokforfatter
Foto: Privat
FAKTA Jan Henrik Syversen Født: 29. desember 1978 Fra: Oslo Yrke: Matblogger på Gladkokken.no og kokebokforfatter Foto: Privat

Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

Jeg er veldig glad i «delemat», så et bord med små snacks er perfekt. Litt gode oster, skinke og godt selskap, så er jeg glad.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Et stort fat med deilig norske sjøkreps, krabber og reker.

Hva foretrekker du å servere selv?

Jeg synes det er veldig gøy å servere mat både til familie, venner og kunder. Jeg har ingen spesiell favoritt å servere, men lager alltid mat med kjærlighet som blir servert med et smil. Da blir det aldri feil.

Hva er favorittingrediensen din?

Norske sjøkreps er jo fantastisk!

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Alle sesongene har sin sjarm, men jeg er jo veldig glad i sommeren. Elsker nemlig å lage mat ute og da blir det mye fra grillen i løpet av sommeren.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Jeg har alltid basisvarer som smør, melk, løk og grønnsaker.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

En god kniv er veldig viktig på kjøkkenet.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Egentlig er det ikke mye utstyr man trenger for å lage god mat. Det er nok veldig mye utstyr rundt omkring som ikke brukes. Så mitt tips er å rydde på kjøkkenet, og de tingene du har dobbelt av eller ikke bruker, kan du gi bort til noen som trenger det eller kaste det.

Hva hører du på når du lager mat?

Vanligvis pleier jeg ikke å ha på musikk når jeg lager mat. Kanskje noe rolig bakgrunnsmusikk, men lyden av matlaging er musikk i mine ører.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Nystekte pannekaker.

Hvor vil du helst reise?

Har så utrolig mange steder jeg har lyst til å oppleve. Øverst på listen min nå står San Sebastian. Har hørt det er en flott by med masse god mat og drikke.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Når jeg er alene blir det ofte pasta. Enkelt, raskt og veldig godt! En god pasta carbonara faller alltid i smak.

Hvor går du helst ut og spiser?

Jeg synes det er veldig hyggelig å gå ut og spise. Så lenge det er god mat sammen med gode venner er jeg fornøyd!

Hva spiser du aldri?

Jeg holder meg langt unna posemat. Hjemmelaget er alltid best!

Publisert: 21.08.2019 kl. 09:24
Oppdatert: 21.08.2019 kl. 11:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?