Til hovedinnhold

Tar avstand fra kontroversielt navn

FRISTENDE: Selv om enkelte matretter er så gode at man «bare må ha dem», er det en voldsom overdrivelse å sammenligne dem med crack, mener matskribentene. NB: Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: LazarSG/Shutterstock/NTB Scanpix
FRISTENDE: Selv om enkelte matretter er så gode at man «bare må ha dem», er det en voldsom overdrivelse å sammenligne dem med crack, mener matskribentene. NB: Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: LazarSG/Shutterstock/NTB Scanpix

Flere matretter har blitt oppkalt etter narkotika fordi de «er så gode at man blir avhengig». Nå snur en av restaurantkjedene, og oppfordrer flere til det samme.

Den amerikanske restaurantkjeden HopCat er en av flere som har oppkalt matretter etter crack-kokain, også kjent som bare «crack». Nå skal en av deres spesialiteter, «crack fries», etter elleve år få et helt nytt navn, etter at kjeden har funnet ut at det var tid for forandring, skriver Grub Street.

Crack fries fikk navnet sitt på grunn av pommes fritenes krydderblanding og «avhengighetsskapende kvalitet».

– Navnet skulle være morsomt og småfrekt, men dopavhengighet er ikke en spøk. Crack har ødelagt mye, sier Mark Gray, sjef i BarFly Ventures, selskapet som eier HopCat, i en Youtube-video.

– Mat er ikke crack

Hopcat annonserte endringen et par dager etter at Munchies-skribent Hillary Pollack publiserte en kronikk hvor hun ønsket forandring.

– Mat er ikke crack, og det er ikke søtt å sammenligne dem med hverandre, skriver hun.

Hun skriver videre at markedsføring som sammenligner gourmetmat med harde stoffer gjør at ekte rusavhengighet og narkotikakrigen blir sett på som mindre alvorlig.

Ber andre kjeder følge etter

Ifølge Grub Street er USA fortsatt fullt av matretter med navn som «crack cookies», «holiday crack», «crack popcorn» og «crack chicken», og magasinet etterlyser nå at flere kjeder får opp øynene og endrer navnene.

En av de mest kjente er dessertkjeden Milk Bar, hvis signaturrett er «Crack Pie».

– Det er overraskende at det har tatt så lang tid før noen restauranter tok et standpunkt mot crack-vitsene, skriver Grub Street-journalist Chris Crowley.

– Crack burde ikke være en beskrivelse av god mat.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?