Lises beste middagssalater: Cæsarsalat med grillet kylling, nudelsalat med biff og søtpotet-salat

Lise Finckenhagen

En mettende og fristende salat er det perfekte valget når du har lyst på noe sunt og godt.

Valgmulighetene er utallige. Det aller meste kan blandes i en salat og det begynner å bli en god stund siden kinakålen og rapidsalaten hersket i bollen.

Varier og harmoner farger, konsistenser og ikke minst smaker. Bruk fantasien og fyll på med det du liker best. Selv synes jeg det kan være veldig godt med noen fruktige små innslag av for eksempel mango, ananas, bær eller granateplekjerner som bidrar med både friskhet og sødme. Enkelte ingredienser blir aller best når de finhakkes eller finsnittes og her bør man legge inn en ekstra innsats for å høyne salatopplevelsen. Tenk bare hvor stor forskjell det er på finsnittet løk og en diger løkbit.

Ferdig Thousand Island gidder jeg egentlig ikke å kommentere, men det plager meg litt at selv noen av mine nærmeste fortsatt tyr til denne flasken. Jeg velger heller å vispe sammen en dressing på egenhånd og det er nesten like enkelt som å klemme den rosa smørja ut av flaska. Som utgangspunkt kan du følge regelen 1 del syre til 3 deler olje, men vær ikke redd for å prøve noe nytt. Med syre mener jeg eddik eller syrlig fruktsaft som sitron og lime. Du kommer veldig langt med sitronsaft, olivenolje, salt og kvernet pepper, men prøv gjerne fruktige eddiker som for eksempel mangoeddik, sitron-, bringebær- eller granatepleeddik hvis du skulle få tak i det.

Passe mengde dressing er selvsagt også avgjørende for totalopplevelsen, og vent med å blande inn dressingen til rett før servering, da bevares salatens sprøhet bedre. Avslutt med et lett dryss av knust flaksalt og en håndfull friske urter eller spirer.

Nyt våren med smakfull salat på store fat!

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Vis oss din middagssalat på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til siden vår eller reposter bildet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?