Til hovedinnhold

Her er tre råbra oppskrifter med rabarbra

7. juni 2013Aktuelt
FORSOMMER: Rabarbra er egentlig en grønnsak og den syrlige smaken skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Foto: Sara Johannessen/VG
FORSOMMER: Rabarbra er egentlig en grønnsak og den syrlige smaken skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Foto: Sara Johannessen/VG

Rabarbra er selve smaken på forsommer og barndomsminner. Nyt sesongens rabarbra og lag en sprø rabarbrapai eller syrlig suppe.

Hvem har vel ikke laget en ufrivillig komisk grimase etter et frisk tygg i rabarbrastilken? Ja, noen ganger er det helt på sin plass med en liten pose sukker i den ene hånden. Men det finnes flere muligheter.

Hva med syltet rabarbra som tilbehør til stekt makrell eller nakkekoteletter? Denne gangen har jeg krydret med allehånde, sort pepper og dill, men andre krydderier som nellik, ingefær, kanel, kardemomme og vanilje passer også veldig godt til rabarbra.

Iskald rabarbrasuppe er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering.

Et voksentips fra meg til deg er å servere suppen nesten som slush i martiniglass, sammen med en god dæsj hvit rom. Det er sommerdrinken sin det, tenker jeg.

Også har vi jo rabarbraterten, da. En vakker terte med vaniljekrem og lett karamellisert rabarbra. Sprø, myk, søt og syrlig. Ingen grimaser denne gangen, bare glade rykninger i munnviken.

SYRLIG OG SØTT: Legg den møre rabarbraen over vaniljekremen i terten og server. Her har jeg pyntet med kløversyre. Foto: Sara Johannessen/VG
SYRLIG OG SØTT: Legg den møre rabarbraen over vaniljekremen i terten og server. Her har jeg pyntet med kløversyre. Foto: Sara Johannessen/VG
FORFRISKENDE: Kok suppen i en halvtimes tid og hvis du vil ha en fyldigere suppe kan du røre inn litt potetmel. Foto: Sara Johannessen/VG
FORFRISKENDE: Kok suppen i en halvtimes tid og hvis du vil ha en fyldigere suppe kan du røre inn litt potetmel. Foto: Sara Johannessen/VG
SYLTET: Kok opp eddik, sukker, vann og krydder og hell det over rabarbraen som du har i et glass med tett lokk. Godt som tilbehør til både fisk og kjøtt. Foto: Sara Johannessen/VG
SYLTET: Kok opp eddik, sukker, vann og krydder og hell det over rabarbraen som du har i et glass med tett lokk. Godt som tilbehør til både fisk og kjøtt. Foto: Sara Johannessen/VG

Vis oss dine beste rabarbra-retter på Instagram og merk bildet med #godtno, så kanskje vi reposter dem eller plukker ut til forsiden vår.

Publisert: 07.06.2013 kl. 10:47
Oppdatert: 27.05.2016 kl. 09:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?