Fire nydelige måter å lage vafler på

24. mars 2017Aktuelt
ALLE HJERTER GLEDER SEG: Vaffeldagen feires 25. mars. Foto: Christian Brun/VG
ALLE HJERTER GLEDER SEG: Vaffeldagen feires 25. mars. Foto: Christian Brun/VG

Den klassiske vaffelen går aldri av moten. Men det gylne hjertet kan brukes til mye mer enn syltetøy og brunost.

Alle elsker vafler! Store stabler med gylne vaffelplater får oss til å smile fra øre til øre. Ja, så høyt elsket er vaffelplaten at den har fått sin egen dag: 25. mars er den store vaffeldagen.

Her i Norden nyter vi den mye hjerteformede varianten, mens andre (som for eksempel belgierne og amerikanerne) mener vaffelen skal være tykk og firkantet. Personlige preferanser spiller også inn. Selv foretrekker jeg vafler som er såpass tykke at det renner litt røre nedover kanten på vaffeljernet når vaflene stekes, og de må være lyse og myke. Andre igjen må ha sine vafler sprø og gyllenbrune.

I tillegg kommer alle de andre valgmulighetene vi står overfor: Vafler kan være søte, salte, fine eller grove. Og de kan toppes med alt ditt hjerte måtte begjære. Hva sier du til en saftig maisvaffel med krydderstekt kylling og mangosalsa? Eller kanskje en potetvaffel med røkt ørret, crème fraîche og pepperrot kan friste? Også har vi jo selvsagt klassikeren søte vafler med rømme, rørte bær og brunost (ja, brunost kan og rives).

Ønsker du grove vafler kan du erstatte deler av hvetemelet med grovt eller fint sammalt mel. Havremel eller havregryn er også fint å bruke. I tillegg kan du tilsette chiafrø, hampfrø, hirseflak, sesamfrø eller malte nøtter. H-melk kan erstattes med magrere alternativer og sukkermengden kan justeres etter eget ønske.

Er du klar for en crazy vaffel? Topp ditt hjerte med banan, is, smash og sjokoladesaus. En liten (men heftig) hyllest til min store helt, Elvis.

Få pressa i gang!

Publisert: 24.03.2017 kl. 09:04
Oppdatert: 23.03.2018 kl. 10:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?