Over 60 prosent av «Ramsay's Kitchen Nightmares»-restauranter har stengt

27. juni 2017Aktuelt
MESTERKOKK: Gordon Ramsay har blitt belønnet med flere Michelin-stjerner - i tillegg til å være TV-kjendis. Foto: AFP/Stephanie de Sakutin
MESTERKOKK: Gordon Ramsay har blitt belønnet med flere Michelin-stjerner - i tillegg til å være TV-kjendis. Foto: AFP/Stephanie de Sakutin

Restaurantene var visst ikke garantert suksess av å bli med på programmet.

I en tidligere versjon av denne artikkelen ble undersøkelsen gjennomført av Grubstreet sitert som en ny undersøkelse. Dette stemte ikke - den ble gjennomført i 2014.

Du har helt sikkert hørt om «Ramsay's Kitchen Nightmares», programmet der mesterkokken Gordon Ramsay drar til forskjellige skadeskutte restauranter rundt omkring i USA, spiser vond mat og spytter den ut, kjefter på ansatte, og til sist får skuta på rett kjøl.

Matnettstedet Grubstreet, som er en del av New York Magazine, gjennomførte en undersøkelse av alle restaurantene han har hjulpet i USA allerede i 2014. Det viser seg at over 60 prosent av restaurantene har stengt etter å ha fått besøk av mesterkokken.

Programmet gikk først fem år i England, fra 2004 til 2009, før han etter hvert reiste til USA og fortsatte serien der. Siste episode ble sendt i 2014, ifølge Eater.

Der har seerne blitt vitne til en rekke etter hvert ikoniske (om enn ubehagelige) scener, blant annet da han ga opp å hjelpe nå legendariske Amy's Baking Company på grunn av svært vanskelige restauranteiere. Det var for øvrig første gang i historien Ramsay hadde trukket seg fra en episode, ifølge Eater.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STENGTE DØRER: Flere av restaurantene Gordon Ramsey har hjulpet er nå stengt. Her ses Ramsay på en pressetur i 2011. Foto: REUTERS/Fred Prouser
STENGTE DØRER: Flere av restaurantene Gordon Ramsey har hjulpet er nå stengt. Her ses Ramsay på en pressetur i 2011. Foto: REUTERS/Fred Prouser

Stengt i løpet av et år

I oversikten Grubstreet har laget, står det at 47 av de totalt 77 besøkte restaurantene i løpet av seriens syv sesonger har stengt. Dette utgjør 61.84 prosent. 23 av restaurantene stengte enten før eller i løpet av et år etter at episoden ble sendt.

30 av restaurantene er fortsatt åpne, skriver Grubstreet.

Her i Norge har mesterkokk Eivind Hellstrøm gjennomført sin egen variant av konseptet. Dette het «Hellstrøm rydder opp» og gikk på TV3.

Også her har enkelte deltakende restauranter måttet stenge: I 2014 skrev Dagbladet at 19 av 34 restauranter som deltok i programmet hadde stengt eller gått konkurs.

Verdensrekord

Til tross for stengte restauranter i Kitchen Nightmares, fikk Gordon Ramsay nettopp stor oppmerksomhet for sin nye verdensrekord.

Ramsay innehar nemlig verdensrekorden i filetering av kveite. For å få rekorden måtte kokken klare å lage 15 porsjoner kveite à 40 gram på to minutter eller mindre. Det klarte han med god margin: Ramsay nådde målet på bare 1 minutt og fem sekunder.

Hva tenker du om Kitchen Nightmares? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet.

Publisert: 27.06.2017 kl. 15:39
Oppdatert: 28.06.2017 kl. 12:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?