Til hovedinnhold

Klassiske desserter til julemiddagen

HELT ENKELT: Karamellpudding med karamellsaus og sjokoladepudding med vaniljesaus - så enkelt, så godt. Foto: Sara Johannessen/VG.
HELT ENKELT: Karamellpudding med karamellsaus og sjokoladepudding med vaniljesaus - så enkelt, så godt. Foto: Sara Johannessen/VG.

Fyll julens dessertbord med klassiske desserter som silkemyk sjokoladepudding, fyldig karamellpudding og frisk sitronfromasj.


Nytenkning er spennende, men noen ganger er det like deilig med de gamle klassikerne. Særlig klassikere som bringer frem søte barndomsminner fra julens tradisjonsrike måltider og høyfjellshotellenes overdådige dessertbuffeter. Selv trivdes jeg aller best på den søte siden av buffeten i mine barneår så det er kanskje ikke så rart at dessert-bonanza har blitt en juletradisjon hjemme hos meg. Alle skal få, og alle skal få noe de liker. Buffeten vil selvsagt variere noe i forhold til gjestenes ønsker, men ingen jul uten at minst en av dagens retrodesserter er representert. I tillegg til riskrem, multekrem og fruktsalat selvsagt. Og hjemmelaget is, varm sjokoladesaus og creme brulee. Mulig du synes alt dette kan bli litt i overkant, men det er jo hele gleden og meningen med buffeter generelt, det skal bugne! Eventuelle rester holder seg dessuten fint gjennom romjulen og egner seg perfekt til «småspising» når du bare er litt fysen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Julies Julebakst: Julegaver til å spise opp

Med de beste ønsker om en strålende og smakfull julefeiring enten dessertvalget faller på en dissende karamellpudding, silkemyk og fyldig sjokoladepudding eller en deilig nostalgisk sitronfromasj!!

Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?