Til hovedinnhold

Eplegodt

25. august 2014Aktuelt
Bakte epler med rom og rosin er skikkelig snadderdessert. Foto: Liv Friis-Larsen/NTB Scanpix.
Bakte epler med rom og rosin er skikkelig snadderdessert. Foto: Liv Friis-Larsen/NTB Scanpix.

Nyt høsten norske epler i en av disse søte dessertene.

Det sies at epler smaker som blå himmel. Og at hvis vi kunne smake på himmelen ville den smake av epler. Men det kan vi ikke. Det vi kan, er å lage himmelske epledesserter. Perfekt nå som vi kan bruke nyplukkede, norske epler.

Gjør eplene til stjernen i desserten, og bak dem med rom og rosiner - og brunt sukker. De bakte eplene serverer du med vaniljesaus eller vaniljeis - og en god kopp kaffe.

Eple og kanel er en klassisk kombinasjon – prøv den i muffinsform, gjerne med noen biter mørk sjokolade.

Apple crumble, eller smuldrepai, er nesten den aller beste måten du kan servere epler til dessert på. Søte, myke, varme epler dekkes av et lokk med sprø nøttesmuler. Også helt perfekt med vaniljeis ved siden av.

Deilig og frisk, og nokså tradisjonelt, kan du også gjøre det - server eplene som eplegrøt med kald melk.

Publisert: 25.08.2014 kl. 09:45
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?