Eplegodt
Nyt høsten norske epler i en av disse søte dessertene.
Det sies at epler smaker som blå himmel. Og at hvis vi kunne smake på himmelen ville den smake av epler. Men det kan vi ikke. Det vi kan, er å lage himmelske epledesserter. Perfekt nå som vi kan bruke nyplukkede, norske epler.
Gjør eplene til stjernen i desserten, og bak dem med rom og rosiner - og brunt sukker. De bakte eplene serverer du med vaniljesaus eller vaniljeis - og en god kopp kaffe.
Eple og kanel er en klassisk kombinasjon – prøv den i muffinsform, gjerne med noen biter mørk sjokolade.
Apple crumble, eller smuldrepai, er nesten den aller beste måten du kan servere epler til dessert på. Søte, myke, varme epler dekkes av et lokk med sprø nøttesmuler. Også helt perfekt med vaniljeis ved siden av.
Deilig og frisk, og nokså tradisjonelt, kan du også gjøre det - server eplene som eplegrøt med kald melk.
Publisert: 25.08.2014 kl. 09:45
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:55
Lag deg en gratis konto