Til hovedinnhold

Eplegodt

Bakte epler med rom og rosin er skikkelig snadderdessert. Foto: Liv Friis-Larsen/NTB Scanpix.
Bakte epler med rom og rosin er skikkelig snadderdessert. Foto: Liv Friis-Larsen/NTB Scanpix.

Nyt høsten norske epler i en av disse søte dessertene.

Det sies at epler smaker som blå himmel. Og at hvis vi kunne smake på himmelen ville den smake av epler. Men det kan vi ikke. Det vi kan, er å lage himmelske epledesserter. Perfekt nå som vi kan bruke nyplukkede, norske epler.

Gjør eplene til stjernen i desserten, og bak dem med rom og rosiner - og brunt sukker. De bakte eplene serverer du med vaniljesaus eller vaniljeis - og en god kopp kaffe.

Eple og kanel er en klassisk kombinasjon – prøv den i muffinsform, gjerne med noen biter mørk sjokolade.

Apple crumble, eller smuldrepai, er nesten den aller beste måten du kan servere epler til dessert på. Søte, myke, varme epler dekkes av et lokk med sprø nøttesmuler. Også helt perfekt med vaniljeis ved siden av.

Deilig og frisk, og nokså tradisjonelt, kan du også gjøre det - server eplene som eplegrøt med kald melk.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?