Brukte seks måneder på å lage én sandwich

21. september 2015Aktuelt
HJEMMELAGET: Vanligvis tar en kyllingsandwich kun et blunk å lage hjemme hvis du har alle ingredienser tilgjengelige. For Andy George ble det et halvtårs prosjekt. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
HJEMMELAGET: Vanligvis tar en kyllingsandwich kun et blunk å lage hjemme hvis du har alle ingredienser tilgjengelige. For Andy George ble det et halvtårs prosjekt. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

En kyllingsandwich kostet over 12.000 kroner og tok bare et halvt år å lage.

Vanligvis tar det omtrent fem til femten minutter å lage et hjemmelaget smørbrød. Litt lengre tid hvis du må i butikken og kjøpe inn brød, grønnsaker og pålegg. Amerikanske Andy George (28) har imidlertid gitt «hjemmelaget» en ny betydning. For skal du lage virkelig en sandwich helt fra bunnen av, tar det fort flere måneder.

Dette fikk George erfare da han gikk i gang med et sandwich-prosjekt som han har dokumentert via YouTube. Videoen har gått viralt på nettet etter at den ble lagt ut og blitt omtalt av blant annet Huffington Post, The Independent og FoodBeast.

Før 28-åringen kunne tilberede sandwichen og nyte den, måtte han først produsere hver eneste ingrediens selv. Til sammen tok det et halvt år og kostet 1500 dollar (ca. 12.200 kroner).

Fra saltvann til kornhøsting

I løpet av de seks månedene har George gått grundig til verks med alt fra å dyrke egne grønnsaker til å høste korn til mel. Prosessen gir ikke bare et innblikk, men setter også perspektiv på hvordan noen av matvarene vi bruker til daglig blir produsert.

I videoen viser han detaljert alle stegene underveis i prosessen; blant annet hvordan han henter saltvann fra Stillehavet for å produsere salt, sylter grønnsaker han har dyrket, melker kua for å lage ost, lager smør, samler honning fra bikuber, baker ut brødet og til slutt slakter kylling med egne hender.

Smakte «ikke dårlig»

Til tross for en omstendelig og dyr prosess, smakte sandwichen helt midt på treet.

– Ikke dårlig. Det var vel det. Seks måneder av mitt liv for «ikke dårlig», forteller han i oppfølgervideoen, hvor han samler familie og venner for å smake på sandwichen.

Videoene er en del av YouTube-serien «How to Make Everything», der målet er å utforske hverdagslige ting som mange tar for gitt. Dette gjør programlederen gjennom å samle råvarer slik som de ville bli funnet i naturen.

Enten med egne produserte ingredienser eller kjøpt fra butikken, sjekk våre oppskrifter på smørbrød under:

Publisert: 21.09.2015 kl. 16:46
Oppdatert: 21.09.2021 kl. 10:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?