Seks matkanaler du bør sjekke ut på YouTube

10. februar 2016Aktuelt
MED SIRUP OG BACON? På en av YouTube-kanalene står kampen om amerikanske pannekaker. Denne videoen, og flere videoer, kan du se lengre ned i artikkelen.
MED SIRUP OG BACON? På en av YouTube-kanalene står kampen om amerikanske pannekaker. Denne videoen, og flere videoer, kan du se lengre ned i artikkelen.
Foto: Foto: Magnar Kirknes VG
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

Kanskje er du blant dem som sitter i timesvis og leter etter nye og spennende oppskrifter å teste ut hjemme. Her har vi samlet noen matkanaler på YouTube som kan hjelpe deg i jakten.

Om Google kanskje hadde gitt mer mat og oppskrifter til internettbrukerne verden over, kanskje de ikke hadde måttet ta til takke med tredjeplass på pallen. For første gang noensinne besøkte flere mennesker YouTube enn Google på i en desembermåned (Facebook ble besøkt av flest), skriver Telegraph.

For matinteresserte mennesker finnes det minst like mye interessant og spennende på YouTube som på Google. De fleste store kokker har sin egen kanal på YouTube, som Jamie Oliver og Gordon Ramsay. Men det finnes en rekke ukjente kokker, som nå går sin seiersgang på videonettstedet.

Mattipset på Godt.no: Avokado-triksene du må kunne

Her er noen kanaler vi anbefaler dere å sjekke ut:

Cooking with Dog

1 129 845 abonnenter

Antall visninger: 140 millioner

Et japansk matlagingsshow fortalt av en hund.

Et noe merkelig konsept, men hvis du liker maten din med litt hundebasert humor ved siden av, så kan dette være matkanalen for deg. Selv om showet egentlig er japansk, snakker «hunden» deg gjennom matlagingen på engelsk. På YouTube-kanalen viser puddelen deg hvordan du lager alt fra asiatiske retter til lekre desserter som ostekaker og puddinger.

Simple Cooking Channel

1 081 028 abonnenter

Antall visninger: 156 millioner

Enkle og søte oppskrifter.

Gjennom sine videoer ønsker australske Jason å vise sin følgere hvordan man kan lage fantastisk mat - på enkle måter. Ofte lager han godteri og desserter, og på matkanalen kan du lære deg å lage alt fra tyggegummi, vingummi til morsomme og fargerike kaker.

Mattipset på Godt.no: Finhakket løk på 1-2-3

SORTEDfood

1 442 321 abonnenter

Antall visninger: 174 millioner

Fire kamerater som sammen lager mat - og konkurrerer.

Fire menn - hvorav én er kokk - samles fordi de alle elsker mat. Rettene de lager baserer de ofte på innspill fra følgerne sine, som ender i spennende retter. Med humor konkurrerer de også med hverandre om å lage de beste pannekakene, sandwichene og ostesmørbrød.

Epic Meal Time

6 990 503 abonnenter

Antall visninger: 872 millioner

Selvutnevnt «Jackass» på kjøkkenet.

Som de selv skriver: «Vi gjør drømmene dine til virkelighet... og så spiser vi dem». På denne matkanalen på YouTube er det ingen som bekymrer seg over kalorier eller fett - og de lager akkurat de vil spise. Det er mye bacon, osteretter og hamburgere - men med nye, spennende vrier. I den siste episoden serverte de en helstekt gris, med hamburgere rundt om - og de kalte det en «porksagna».

Mattipset på Godt.no: Sprø bacon på 60 sekunder

Laura in the Kitchen

2 196 878 abonnenter

Antall visninger: 291 millioner

Lett og ledig italiensk familiemat.

Laura Vitale kom nylig ut med en kokebok basert på oppskriftene hun deler på matkanalen sin på YouTube. Der lager hun alt fra deilige desserter og kaker, til mettende frokoster og klassiske italienske middager.

Cupcake Jemma

620 495 abonnenter

Antall visninger: 34,7 millioner

Cupcakes og kaker som vil imponere selv mesterkokkene.

Jemma Wilson eier Crumbs & Doilies bakeri i London, og deler ukentlig oppskrifter med sine følgere på sin YouTube-kanal. Har du noensinne hatt lyst til å lage emoji-cupcakes eller en regnbue-kake, kan du hente inspirasjon fra Jemma.

Publisert: 10.02.2016 kl. 17:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?