Ukens matblogg: Saftige bringebærsnurrer med hvit sjokolade
Prøv en ny vri på sommerens gjærbakst og fyll dem med friske bringebær og søt sjokolade.
- Det beste med disse snurrene er den friske og gode smaken av bringebær, i tillegg ser de utrolig delikate ut, sier ukens matblogger Bjørn Vidar S. Gustavsen til Godt.no.
- Den hvite sjokoladen harmonerer med smaken av bringebærene og gir hele bakverket en helhet, fortsetter han.
- Når du baker er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte når du starter. I tillegg er det viktig å elte deigen godt nok så glutenet får bygd seg godt opp i baksten, sier Bjørn Vidar.
Les bloggen til Bjørn Vidar her, og følg han på Facebook og Instagram også.
Ingredienser til 12 snurrer
Deig
- 1 egg
- 1 ss honning
- 100 g sukker
- 2 ts ekte vaniljesukker
- 6 dl melk
- 50 g gjær
- 950-1100 g hvetemel (tilsett mel til du har en passe klissete deig)
- 1 ts kardemomme
- 150 g smør romtemperert
- 150 g god hvit sjokolade
Bringebærpuré
- 500 g bringebær
- 50 g sukker
Bringebærfyll
- 4 dl bringebær puré (eller bringebærsyltetøy)
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
Slik gjør du det
Bjørn Vidar bruker omtrent 2 timer på å bake disse, inkludert hevetid.
Start med og lage bringebærburé og bringebærfyllet. Kjør bringebær i en blender og kok det opp med sukker før du siler av blandingen for og få ut bringebærfrøene. Snitt opp en vaniljestang og skrap ut frøene, ha frøene og stangen i bringebær puréen. Varm opp på svak varme og la det tykkne. Da den er tykk nok ta den av kjelen,fjern vaniljestangen og avkjøl (stikk nedi en skje og den skal henge igjen på baksiden)
Lag deigen ved å bland egg, honning, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd. Bland sjokoladen i deigen og elt den forsiktig inn.
Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på ett melet bakebord. Kjevle deigen til en firkan med tykkelse på 1 cm. Smør på den avkjølte bringebærblandingen utover deigen, men etterlat ca 6 cm langs den ene siden. Rull godt sammen til en pølse. Ta en deigskrape eller kniv og kutt i ca 2,5 cm tykke skiver og sett på ett bakepapirkledd bakeplate.
La heve under ett klede til dobbel størrelse. Sett ovnen på 225 grader.
Pensle med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne. Avkjøl på rist.
Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min på 200 grader og de er som nystekte.
Publisert: 17.07.2014 kl. 08:15
Oppdatert: 17.07.2014 kl. 13:35
Lag deg en gratis konto