Ukens matblogg: Saftige bringebærsnurrer med hvit sjokolade

17. juli 2014Aktuelt
KOSESNURR: Hjemmebakst er noe av det beste du kan by på, særlig når de inneholder både bringebær og sjokolade. Foto: Bjørn Vidar S. Gustavsen
KOSESNURR: Hjemmebakst er noe av det beste du kan by på, særlig når de inneholder både bringebær og sjokolade. Foto: Bjørn Vidar S. Gustavsen

Prøv en ny vri på sommerens gjærbakst og fyll dem med friske bringebær og søt sjokolade.

Ukens matblogger Bjørn Vidar S. Gustavsen (25)Er nyutdannet servicemedarbeiderBor på HamarFavorittråvaren er vaniljestang av god kvalitetFavorittredskap er slikkepottNår jeg lager mat så liker jeg å bruke gode råvarer som harmonerer med hverandre for og få en god smaksopplevelseBlogg:Kake-huset.no der jeg vil vise og dele min kunnskap om bakst så folk skal bli inspirert til å bake selv fremfor å kjøpe ferdigbakstFoto: Halvor Slåen
Ukens matblogger Bjørn Vidar S. Gustavsen (25)Er nyutdannet servicemedarbeiderBor på HamarFavorittråvaren er vaniljestang av god kvalitetFavorittredskap er slikkepottNår jeg lager mat så liker jeg å bruke gode råvarer som harmonerer med hverandre for og få en god smaksopplevelseBlogg:Kake-huset.no der jeg vil vise og dele min kunnskap om bakst så folk skal bli inspirert til å bake selv fremfor å kjøpe ferdigbakstFoto: Halvor Slåen

- Det beste med disse snurrene er den friske og gode smaken av bringebær, i tillegg ser de utrolig delikate ut, sier ukens matblogger Bjørn Vidar S. Gustavsen til Godt.no.

- Den hvite sjokoladen harmonerer med smaken av bringebærene og gir hele bakverket en helhet, fortsetter han.

- Når du baker er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte når du starter. I tillegg er det viktig å elte deigen godt nok så glutenet får bygd seg godt opp i baksten, sier Bjørn Vidar.

Les bloggen til Bjørn Vidar her, og følg han på Facebook og Instagram også.

Ingredienser til 12 snurrer

Deig

  • 1 egg
  • 1 ss honning
  • 100 g sukker
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 6 dl melk
  • 50 g gjær
  • 950-1100 g hvetemel (tilsett mel til du har en passe klissete deig)
  • 1 ts kardemomme
  • 150 g smør romtemperert
  • 150 g god hvit sjokolade

Bringebærpuré

  • 500 g bringebær
  • 50 g sukker

Bringebærfyll

  • 4 dl bringebær puré (eller bringebærsyltetøy)
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang

Slik gjør du det

Bjørn Vidar bruker omtrent 2 timer på å bake disse, inkludert hevetid.

Start med og lage bringebærburé og bringebærfyllet. Kjør bringebær i en blender og kok det opp med sukker før du siler av blandingen for og få ut bringebærfrøene. Snitt opp en vaniljestang og skrap ut frøene, ha frøene og stangen i bringebær puréen. Varm opp på svak varme og la det tykkne. Da den er tykk nok ta den av kjelen,fjern vaniljestangen og avkjøl (stikk nedi en skje og den skal henge igjen på baksiden)

Lag deigen ved å bland egg, honning, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen. Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd. Bland sjokoladen i deigen og elt den forsiktig inn.

Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.

Ha deigen over på ett melet bakebord. Kjevle deigen til en firkan med tykkelse på 1 cm. Smør på den avkjølte bringebærblandingen utover deigen, men etterlat ca 6 cm langs den ene siden. Rull godt sammen til en pølse. Ta en deigskrape eller kniv og kutt i ca 2,5 cm tykke skiver og sett på ett bakepapirkledd bakeplate.

La heve under ett klede til dobbel størrelse. Sett ovnen på 225 grader.

Pensle med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne. Avkjøl på rist.

Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min på 200 grader og de er som nystekte.

KLAR TIL STEKING: Når du har kjevlet ut deigen smører du fyllet utover og ruller sammen til en lang pølse. Skjær i  stykker på 2,5 centimeter og stek. Foto: Bjørn Vidar S. Gustavsen
KLAR TIL STEKING: Når du har kjevlet ut deigen smører du fyllet utover og ruller sammen til en lang pølse. Skjær i stykker på 2,5 centimeter og stek. Foto: Bjørn Vidar S. Gustavsen

Publisert: 17.07.2014 kl. 08:15
Oppdatert: 17.07.2014 kl. 13:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?