Frokosttips: Slik lager du gode frokoster til travle morgener

24. august 2015Aktuelt
GOD START PÅ DAGEN: Uten mat og drikke duger helten ikke, så start dagen med en næringsrik frokost.  Foto: Sara Johannessen/Christin Eide
GOD START PÅ DAGEN: Uten mat og drikke duger helten ikke, så start dagen med en næringsrik frokost. Foto: Sara Johannessen/Christin Eide
AvLine BlokhusogNatalie Ngo Granum

Med disse oppskriftene får du en god start på dagen, uten at du trenger å bruke for lang tid på kjøkkenet før du løper av sted.

Med en næringsrik og mettende frokost holder du humør, blodsukkernivå og motivasjon oppe helt frem til lunsj. Men det er ikke alle som har tid eller inspirasjon til å lage et fristende og sunt frokostmåltid når vekkerklokken sier at det er på tide å komme seg ut av sengen.

Hvis du planlegger litt i forkant behøver dagens første måltid slett ikke være tidkrevende – og inspirasjonen får du her hos oss!

Godt har plukket ut et utvalg av enkle og raske frokoster, slik at du kan bli inspirert til å få en god og sunn start på dagen. God morgen!

Kjøleskapsgrøt

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Dette er en frokost som kan varieres i det uendelige – og det aller beste: Den lager seg selv mens du ligger og sover. Matkunstner og –blogger Ida Frosk har laget en superenkel grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt – havregrøt som godgjør seg i kjøleskapet over natten. Til grunnoppskriften kan du tilsette nøyaktig hva du vil av frukt, bær og nøtter. Eller så kan du prøve Kristine Ilstads variant med eple, eller en frisk variant med sitronyoghurt.

Hjemmelaget granola

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nå kan du få kjøpt skikkelig gode granola-blandinger i flere av de velassorterte butikkene, men om du lager din egen hjemme kan du bestemme helt selv hva du vil ha i. Dessuten er det enkelt å lage selv, og du unngår mye av sukkeret som er tilsatt i ferdigblandingene. Hjemmelaget granola metter godt og gir en fin start på dagen sammen med frukt, bær, melk eller yoghurt – eller kanskje til en skål med cottage cheese? Sjekk ut Krem.no-Elins hjemmelagede granola-oppskrift med nøtter, tørket frukt og corn flakes, eller granola-oppskriften til «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran Jansen med nøtter, frø og honning.

Omelett-muffins

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Det er ikke alle som synes det er fristende å finne frem stekepannen og slenge sammen en omelett på morgenkvisten, men omeletter er ikke er spesielt tidkrevende. Du kan eventuelt lage en omelett kvelden i forveien, slik som denne med spinat og feta - eller så kan du lage en haug med omelett-muffins med bacon og brokkoli eller grove frokostmuffins. Disse kan du enkelt varme opp eller bare spise kalde. De er også helt topp å ha med i matpakken.

Frokost-smoothie

Foto: Christin Eide/boken «Bare juice det»
Foto: Christin Eide/boken «Bare juice det»

Hvis matlysten ikke er på topp på morgenkvisten er en mettende smoothie midt i blinken. Det beste er at du kan putte i det du ønsker etter smak eller har tilgjengelig i skapet i blenderen - og vips, har du frokosten klar. Denne næringsrike smoothien med yoghurt, müsli, eple og banan har fått navnet «frokost i ett glass» og tar under fem minutter å slenge sammen. Eller sjekk ut disse tre fargerike variantene med spennende smaker som mango, mandelmelk og ingefær, banan, avokado og grønnkål eller blåbær, havregryn og appelsinjuice.

Publisert: 24.08.2015 kl. 16:00
Oppdatert: 06.01.2017 kl. 14:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?