Her åpner verdens første offisielle Nutella-kafé

18. mai 2017Aktuelt
FÅR KAFÉ: Selskapet bak hasselnøttpålegget sier seg ikke fornøyde med brødskiven, og åpner nå en kafé. Foto: Charly Triballeau/AFP
FÅR KAFÉ: Selskapet bak hasselnøttpålegget sier seg ikke fornøyde med brødskiven, og åpner nå en kafé. Foto: Charly Triballeau/AFP

Er du glad i nøttepålegg? Da må du legge ferien til denne byen!

Det finnes nok av sprø nisjekaféer og -restauranter rundt omkring i verden. Cereal Killer serverer kun frokostblanding, og Tabascos helt egne restaurant fokuserer kun på mat med - nettopp - Tabasco. I tillegg prøver store selskaper stadig vekk å finne «det nye store», som da McDonald's prøvde seg på The Corner: En ny type McDonald's som skulle fokusere på sunn mat og baristakaffe.

Nå er det nøttesjokoladepålegget Nutella som prøver seg med en egen offisiell Nutella-kafé.

Kaféen åpner 31. mai i Chicago, og skal tilby en full meny med både salte og søte retter. Selv om ikke alle rettene inneholder Nutella, skal selvfølgelig alle rettene på et eller annet vis være inspirert av pålegget, skriver Bon Appétit Magazine.

Har du prøvd denne? Slik lager du Nutella-pizza!

Et stort glass

facebooksiden til Nutella Café Chicago ligger det blant annet et bilde som viser crêpes med sjokoladepålegg og jordbær, en belgisk vaffel med vaniljeis og sjokoladepålegg og en toast som ser Nutella-fri ut.

Designet på kaféen skal få gjestene til å føle at de «går inn i et glass med Nutella», skriver matnettstedet Eater. Derfor er inngangsdøren formet som et stort Nutella-glass.

Heller hjemmelaget

Kakeblogger Kristine Ilstad sier hun er veldig glad i Nutella og at hun har laget alt fra kaker, gjærbakst, pannekaker og desserter med sjokoladepålegget.

- Oppskrifter som inneholder Nutella pleier også å bli veldig populære på bloggen. Nutella er et fint produkt å bake med både på grunn av den gode smaken og på grunn av konsistensen, som er veldig «smooth» og lett å smøre utover uten å bli rennende. Eneste haken er at jeg skulle ønske at man hadde klart å lage produktet uten bruk av palmeolje, sier Ilstad.

Hun synes det er stor stas med en egen Nutella-kafé, men har også en viss skepsis.

- At man kan lage uendelig mye godt med Nutella som er søtt vet jeg jo fra før. Det jeg er mer spent på er hvor vellykket det blir å lage supper og salater med Nutella. Jeg er skeptisk, men villig til å gi det en sjanse, så spørs om jeg ikke må ta meg en tur til Chicago igjen når kaféen har åpnet, sier hun.

KONDITOR: Elin Vatnar Nilsen forstår at folk er fascinerte av sjokoladepålegget, men tyr heller til en hjemmelaget variant. Foto: Privat
KONDITOR: Elin Vatnar Nilsen forstår at folk er fascinerte av sjokoladepålegget, men tyr heller til en hjemmelaget variant. Foto: Privat

Konditor Elin Vatnar Nilsen er ingen utpreget Nutella-fan, men forstår fascinasjonen for pålegget.

- Det er utrolig mange som digger smaken, og jeg skjønner jo at det er mange som vil elske en sånn kafé. Smaken av Nutella vekker veldig mange gode barndomsminner for mange. Men hvis jeg skal ha frem den smaken når jeg baker, så bruker jeg heller en hjemmelaget variant som jeg lager av hasselnøtter, sier konditoren.

Hvis du fikk lyst til å eksperimentere med sjokoladepålegg kan du for eksempel lage en brownie på to ingredienser, et stablebrød med sjokoladepålegg mellom lagene, eller fleske til med en lekker stjerneformet sjokobolle-kake.

Ta bilder av kakene du baker, merk bildet med #godtno og post det på Instagram. De beste bildene deler vi på siden vår!

Publisert: 18.05.2017 kl. 12:00
Oppdatert: 18.05.2017 kl. 16:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?