Turmat-tips til skifesten: Mat på bål, saftige matpakker og godt i termosen

5. februar 2016Aktuelt
TURMAT-OPPSKRIFTER: Pinnebrød er genialt å ha med på tur og kan enkelt tilberedes på bålet - med eller uten pølser. Foto: Sara Johannessen/VG
TURMAT-OPPSKRIFTER: Pinnebrød er genialt å ha med på tur og kan enkelt tilberedes på bålet - med eller uten pølser. Foto: Sara Johannessen/VG

Appelsin, Kvikk Lunsj og grillpølser er faste innslag i sekken, men med enkle forberedelser kan du oppgradere turmaten til det mer spennende slaget.

3.-13. mars er det preppet og klart for en heidundrende skifest i Oslo med Skiskytter-VM 2016. Arrangementet byr imidlertid ikke bare på moro i løypene, men også utenfor.

God mat og drikke hører selvfølgelig med når sekken skal pakkes til skifest i marka, men det skal gjerne også være praktisk å spise og tilberede ute.

Skal du heller benytte deg av vinterdagen til å gå eller stå på ski, kan forhåpentligvis disse tipsene komme like godt med til matpausen.

Maten du kan lage på bål

Mange sverger til pølser og lomper eller brød ute i naturen, men det er mye annet som også enkelt kan tilberedes på bål. Skal du dessuten overnatte, kan det være bra med variasjon til frokost og middag.

Saftige alternativer til matpakken

Ikke et vondt ord om brødskiven, men når det først er skifest er det litt stas med noe annet i nisten. Lunsjmuffins, innbakt brød eller fylte horn kan enkelt lages i forkant og er praktisk å pakke i sekken.

Rett fra termosen

Bortsett fra pølser i termos, er det annet fristende som holder seg bra i termosen - alt fra hjemmelaget kakao til supper.

Publisert: 05.02.2016 kl. 12:40
Oppdatert: 04.03.2016 kl. 09:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?