Turmat-tips til skifesten: Mat på bål, saftige matpakker og godt i termosen
Appelsin, Kvikk Lunsj og grillpølser er faste innslag i sekken, men med enkle forberedelser kan du oppgradere turmaten til det mer spennende slaget.
3.-13. mars er det preppet og klart for en heidundrende skifest i Oslo med Skiskytter-VM 2016. Arrangementet byr imidlertid ikke bare på moro i løypene, men også utenfor.
God mat og drikke hører selvfølgelig med når sekken skal pakkes til skifest i marka, men det skal gjerne også være praktisk å spise og tilberede ute.
Skal du heller benytte deg av vinterdagen til å gå eller stå på ski, kan forhåpentligvis disse tipsene komme like godt med til matpausen.
Maten du kan lage på bål
Mange sverger til pølser og lomper eller brød ute i naturen, men det er mye annet som også enkelt kan tilberedes på bål. Skal du dessuten overnatte, kan det være bra med variasjon til frokost og middag.
Saftige alternativer til matpakken
Ikke et vondt ord om brødskiven, men når det først er skifest er det litt stas med noe annet i nisten. Lunsjmuffins, innbakt brød eller fylte horn kan enkelt lages i forkant og er praktisk å pakke i sekken.
Rett fra termosen
Bortsett fra pølser i termos, er det annet fristende som holder seg bra i termosen - alt fra hjemmelaget kakao til supper.
Publisert: 05.02.2016 kl. 12:40
Oppdatert: 04.03.2016 kl. 09:29
Lag deg en gratis konto