Oscar 2018: Dette spiser stjernene under Oscars Governors Ball
De celebre gjestene skal kunne velge mellom intet mindre enn 60 forskjellige retter.
Søndag er det tid for den nittiende Oscar-utdelingen, som holdes i Dolby Theatre i Hollywood. Rett etter utdelingen starter feiringen med the Governors Ball, hvor kjendisene endelig kan meske seg med alskens godsaker.
Se menyen nederst i saken.
Menyen er satt sammen av kjendiskokken Wolfgang Puck og teamet hans, ifølge et presseskriv. Dette er det 24. året på rad kokken står bak maten på det glamorøse eventet, og i år serverer de over 60 retter som gjestene kan velge og vrake av. Dette er et hopp fra fjorårets 50 matretter, som matsiden Eater skrev om.
Det er et langt steg unna menyen som ble servert under Golden Globe-utdelingen i januar: Her måtte kjendisene nøye seg med «bare» en treretters meny bestående av en caprese-salat, havabbor og en sjokoladedessert.
Blant rettene finner vi blant annet røkelaks formet som små Oscar-statuetter, sliders (altså minihamburgere) av wagyu - som er svært eksklusivt storfekjøtt, kaviarparfait med 24-karats gull, og chocolate chip cookies. Noe for en hver smak her, altså.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Over 300 kokker jobber med maten under ballet, som skal gjeste 1500 sultne gjester. I løpet av kvelden skal det serveres blant annet over 160 kilo Wagyu-kjøtt, 7500 reker, 250 hummere og 7000 små oscarstatuetter av sjokolade, ifølge et presseskriv om ballet.
Det skal også serveres blant annet tartar av spicy tunfisk i sesam- og misokremmerhus. Noe lignende ble servert under NHO-middagen her i Norge tidligere i år også, men da var kremmerhusene fylt med krem av tørrfisk fra Lofoten og sikrogn.
Det skal ikke skorte på celebritetenes drikkevarer heller: I tillegg til at den kjente filmregissøren Francis Ford Coppola har laget flere typer Oscar-Chardonnay (nok til å fylle 10.900 glass), skal det også serveres 12.000 glass Piper-Heidsieck Cuvee Brut.
For de som ønsker å holde seg unna alkoholen, kan de friste med intet annet enn hjemmelaget kombucha - som for øvrig ble spådd til å bli en av de store drikketrendene i 2018.
Meny Oscars Governors Ball 2018:
Amuse bouche
Brødpinner med parmesan
«Everything-bagel»- og pretzelbit, Scamorza-kreomst, tomatconfit
Lagret cheddar fra Vermont
Lagred parmesanost
Kandiserte blandende nøtter og ananas
Tørket frukt
Lavasj med aprikos og macadamia (lavasj er en form for usyret brød)
Hors d'Oeuvre som sendes rundt
Pot stickers (en form for dumplings) med edamame- og svart trøffel
Tartar av Miyazaki Wagyu-storfe, puffet svart ris, togarashi (en form for japansk chilikrydder)
Minitaco av taro, krydret aubergine, lime-pickles
Oscar-statuetter av røkelaks
Artikkelen fortsetter under bildet.
Miniburger av wagyu med skarp cheddar og remulade
Signaturpizza
Tartar av spicy tunfisk i sesam- og misokremmerhus
Hibiskus fylt med krabbe, sitron, granateple
Eksplosjon av rabarbra, thaismaker
Småretter
Sprø rosenkål, erteskudd, meze-smaker
Frosne beter, ingefærmelk-curd, yuzu, isbergsalat
Asparges, shiromiso, brønnkarse, cherrytomater, sanchopepper
Suppe av hvit asparges, kaviar, yukonpotetkrutonger
Potetkaviar 2.0
Kyllingpai med svart trøffel
Cavatappi (en form form makaronilignende pasta) bakt med vintertrøffel og ost
Ravioli med minierter og gulrot, svart trøffel, småløk
Miyazaki Wagyu-storfekjøtt, svart ris, sprø røde beter, char siu-kål
Abbor (black bass), aubergine, salsa verde, «teardrop»-paprika
Hjemmelaget sinatcampanelle, engelske erter, småløk, bakte tomater
Raw-bar
Spicy tunfisk-, California- og grønnsaksmaki
Nigiri, som lages etter bestilling
Kamskjellcrudo, rød appelisin, fingerlime, løpstikke
Kråkebolle, egg, dashi Ikura
Kaviarparfait med 24k gull
Østers på et halv skjell
Snøkrabbe-klør
Kongekrabbe-bein
Hummer
Blåskjell
Muslinger
Reker
Bakverk og sjokolade (26 forskjellige varianter, deriblant:)
Chocolate chip cookies (med og uten gluten)
Merian-cake pops
Brownies med mørk sjokolade
Cocktail-inspirerte makroner
Små desserter som sendes rundt
Ruby-sjokolade-dekkede jordbær og fløte: Jordbær- og hibiskusmousse, jordbærkompott, vaniljesukkerbrød, mascarponekrem, og Callebaut Ruby-sjokolade
Key lime-ostekaketaco med marengs: key lime-ostekake, graham-kjeks, hvitt sjokoladeksjell, gyllen marengs
Mokka-bikube: saltede smørkjeks, et skall av mørk Rocher-sjokolade, flytende honning-ganaxhe, mokkamousse av mascarpone
Tropisk halo-halo: tapiocapudding med kokos, eksotiske friske frukter, granita av acai
Lages etter bestilling:
Mille crêpe-kake, karamell, sjokolade, bringebærfyll
Beignets med sukker og kanel, toppet med karamell
Hibiskuskombucha, kullsyre tilsettes etter bestilling
(I en tidligere utgave stod det at raw-baren var vegansk, noe den ikke er. Dette er nå rettet opp.)
Publisert: 02.03.2018 kl. 14:48
Oppdatert: 05.03.2018 kl. 09:23
Lag deg en gratis konto