Til hovedinnhold

Oscar 2018: Dette spiser stjernene under Oscars Governors Ball

2. mars 2018Aktuelt
STJERNEFAKTOR: Søndag natt starter Oscar-utdelingen. Blant de nominerte finner vi Margot Robbie for sin rolle i «I, Tonya» (her under den 88. Academy Awards i 2016). Foto: AFP
STJERNEFAKTOR: Søndag natt starter Oscar-utdelingen. Blant de nominerte finner vi Margot Robbie for sin rolle i «I, Tonya» (her under den 88. Academy Awards i 2016). Foto: AFP

De celebre gjestene skal kunne velge mellom intet mindre enn 60 forskjellige retter.

Søndag er det tid for den nittiende Oscar-utdelingen, som holdes i Dolby Theatre i Hollywood. Rett etter utdelingen starter feiringen med the Governors Ball, hvor kjendisene endelig kan meske seg med alskens godsaker.

Se menyen nederst i saken.

Menyen er satt sammen av kjendiskokken Wolfgang Puck og teamet hans, ifølge et presseskriv. Dette er det 24. året på rad kokken står bak maten på det glamorøse eventet, og i år serverer de over 60 retter som gjestene kan velge og vrake av. Dette er et hopp fra fjorårets 50 matretter, som matsiden Eater skrev om.

Det er et langt steg unna menyen som ble servert under Golden Globe-utdelingen i januar: Her måtte kjendisene nøye seg med «bare» en treretters meny bestående av en caprese-salat, havabbor og en sjokoladedessert.

Blant rettene finner vi blant annet røkelaks formet som små Oscar-statuetter, sliders (altså minihamburgere) av wagyu - som er svært eksklusivt storfekjøtt, kaviarparfait med 24-karats gull, og chocolate chip cookies. Noe for en hver smak her, altså.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOKKEN SELV: Wolfgang Puck smaker her på en 24-karats sjokolade-Oscar under forberedelsene til den 84. Oscar-utdelingen. Dette i 2012. Foto: REUTERS/Danny Moloshok
KOKKEN SELV: Wolfgang Puck smaker her på en 24-karats sjokolade-Oscar under forberedelsene til den 84. Oscar-utdelingen. Dette i 2012. Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Over 300 kokker jobber med maten under ballet, som skal gjeste 1500 sultne gjester. I løpet av kvelden skal det serveres blant annet over 160 kilo Wagyu-kjøtt, 7500 reker, 250 hummere og 7000 små oscarstatuetter av sjokolade, ifølge et presseskriv om ballet.

Det skal også serveres blant annet tartar av spicy tunfisk i sesam- og misokremmerhus. Noe lignende ble servert under NHO-middagen her i Norge tidligere i år også, men da var kremmerhusene fylt med krem av tørrfisk fra Lofoten og sikrogn.

Det skal ikke skorte på celebritetenes drikkevarer heller: I tillegg til at den kjente filmregissøren Francis Ford Coppola har laget flere typer Oscar-Chardonnay (nok til å fylle 10.900 glass), skal det også serveres 12.000 glass Piper-Heidsieck Cuvee Brut.

For de som ønsker å holde seg unna alkoholen, kan de friste med intet annet enn hjemmelaget kombucha - som for øvrig ble spådd til å bli en av de store drikketrendene i 2018.

Meny Oscars Governors Ball 2018:

Amuse bouche

Brødpinner med parmesan

«Everything-bagel»- og pretzelbit, Scamorza-kreomst, tomatconfit

Lagret cheddar fra Vermont

Lagred parmesanost

Kandiserte blandende nøtter og ananas

Tørket frukt

Lavasj med aprikos og macadamia (lavasj er en form for usyret brød)

Hors d'Oeuvre som sendes rundt

Pot stickers (en form for dumplings) med edamame- og svart trøffel

Tartar av Miyazaki Wagyu-storfe, puffet svart ris, togarashi (en form for japansk chilikrydder)

Minitaco av taro, krydret aubergine, lime-pickles

Oscar-statuetter av røkelaks

Artikkelen fortsetter under bildet.

KLASSIKER: Røkelaks servert på Oscar-formet flatbrød har vært med under flere Governors Ball. Her i 2011. Foto: Damian Dovarganes/AP
KLASSIKER: Røkelaks servert på Oscar-formet flatbrød har vært med under flere Governors Ball. Her i 2011. Foto: Damian Dovarganes/AP

Miniburger av wagyu med skarp cheddar og remulade

Signaturpizza

Tartar av spicy tunfisk i sesam- og misokremmerhus

Hibiskus fylt med krabbe, sitron, granateple

Eksplosjon av rabarbra, thaismaker

Småretter

Sprø rosenkål, erteskudd, meze-smaker

Frosne beter, ingefærmelk-curd, yuzu, isbergsalat

Asparges, shiromiso, brønnkarse, cherrytomater, sanchopepper

Suppe av hvit asparges, kaviar, yukonpotetkrutonger

Potetkaviar 2.0

Kyllingpai med svart trøffel

Cavatappi (en form form makaronilignende pasta) bakt med vintertrøffel og ost

Ravioli med minierter og gulrot, svart trøffel, småløk

Miyazaki Wagyu-storfekjøtt, svart ris, sprø røde beter, char siu-kål

Abbor (black bass), aubergine, salsa verde, «teardrop»-paprika

Hjemmelaget sinatcampanelle, engelske erter, småløk, bakte tomater

Raw-bar

Spicy tunfisk-, California- og grønnsaksmaki

Nigiri, som lages etter bestilling

Kamskjellcrudo, rød appelisin, fingerlime, løpstikke

Kråkebolle, egg, dashi Ikura

Kaviarparfait med 24k gull

Østers på et halv skjell

Snøkrabbe-klør

Kongekrabbe-bein

Hummer

Blåskjell

Muslinger

Reker

Bakverk og sjokolade (26 forskjellige varianter, deriblant:)

Chocolate chip cookies (med og uten gluten)

Merian-cake pops

Brownies med mørk sjokolade

Cocktail-inspirerte makroner

Små desserter som sendes rundt

Ruby-sjokolade-dekkede jordbær og fløte: Jordbær- og hibiskusmousse, jordbærkompott, vaniljesukkerbrød, mascarponekrem, og Callebaut Ruby-sjokolade

Key lime-ostekaketaco med marengs: key lime-ostekake, graham-kjeks, hvitt sjokoladeksjell, gyllen marengs

Mokka-bikube: saltede smørkjeks, et skall av mørk Rocher-sjokolade, flytende honning-ganaxhe, mokkamousse av mascarpone

Tropisk halo-halo: tapiocapudding med kokos, eksotiske friske frukter, granita av acai

Lages etter bestilling:

Mille crêpe-kake, karamell, sjokolade, bringebærfyll

Beignets med sukker og kanel, toppet med karamell

Hibiskuskombucha, kullsyre tilsettes etter bestilling

(I en tidligere utgave stod det at raw-baren var vegansk, noe den ikke er. Dette er nå rettet opp.)

Publisert: 02.03.2018 kl. 14:48
Oppdatert: 05.03.2018 kl. 09:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?