Seks måter du aldri har spist guacamole

22. september 2014Aktuelt
SPICY: Guacamole kan løfte et enkelt måltid til nye høyder. La deg inspirere av disse spennende guacamole-vriene. Foto: Halfbakedharvest/Damndelicious
SPICY: Guacamole kan løfte et enkelt måltid til nye høyder. La deg inspirere av disse spennende guacamole-vriene. Foto: Halfbakedharvest/Damndelicious

Fra sprø og gyllen quesadilla til frisk og syrlig ferskenguacamole. Den fyldige og grønne dippen kan brukes til så mye mer enn bare nachos.

Guacamole, guaca, guaccis – kjært barn har mange navn. Guacamole er en fyldig og kremete saus eller dipp som stammer fra meksikansk mattradisjon. Den består hovedsakelig av most avokado, som overraskende nok er en frukt og ikke en grønnsak. Deretter smakssettes blandingen med for eksempel hvitløk, sitron og chili.

Avokado inneholder masse viktige og sunne næringsstoffer som blant annet proteiner og vitaminene A og C, ifølge Frukt.no. I tillegg er de proppfulle av sunt enumettet fett. Dermed er guacamole faktisk sunn til saus å være.

De siste årene har den grønne toppingen blitt såpass populær at det til og med finnes en egen guacamole-dag. Selv om den som oftest spises i sammenheng med alles store fredagsfavoritt – taco – funker guacamole utrolig bra med andre retter og smaker. Inspirert av Buzzfeed har vi plukket ut deres beste oppskrifter, kombinert dem med noen norske godbiter, og laget en herlig liste over spennende guacamolevarianter.

Sjekk ut disse seks spennende oppskriftene, og bli inspirert til å prøve en ny guacamole-variant du også:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Ingen uke uten helg, og ingen helg uten taco! Hvis du bytter ut den klassiske kjøttdeig- og salsakombinasjonen med Lise Finckenhagens nydelige krabbe- og avokadotopping kommer du til å få deg en kulinarisk høydare i løpet av helgen. Nam!

Foto: JessisKitchen.com
Foto: JessisKitchen.com

Salt og søtt passer sammen som hånd i hanske. Derfor bør du prøve denne spennende guacamolevarianten med sprøtt bacon og grillet fersken. Helt nydelig. Prøv denne gjerne som tilbehør til stekt kyllingbryst eller laks.

Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: HalfBakedHarvest.com
Foto: HalfBakedHarvest.com

Arriba! Start festen allerede ved middagsbordet med disse sprø kyllingquesedillasene med smeltet ost og en dert margarita. Kyllingen marineres først i en deilig marinade med blant annet lime, kummin og margarita, før den stekes og serveres med en frisk og spicy guacamole. Vær litt loco og lag denne i helgen!

Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: EirinKristiansen.Blogg.no
Foto: EirinKristiansen.Blogg.no

Det enkle er ofte det beste, og toast med avokado er rett og slett en nydelig start på dagen. Eirín fra eirinkristiansen skriver at hun pleide å spise denne hver morgen, og sier det blir ekstra godt hvis du blander inn litt karri og lime. Lett og godt.

Foto: DamnDelicious.net
Foto: DamnDelicious.net

Pølse er digg! Spesielt med en superspicy guacamole med sterk Srirachasaus, og et hint av søt og frisk mango. Her kommer virkelig det søte og salte til sin rett. Enkelt er det òg – bare kjøp din favorittpølse, smell den i et rykende varmt pølsebrød, og topp den med denne herlige blandingen. Hver dag er en fest med pølse og guaca.

Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: Kriweb.no
Foto: Kriweb.no

Her kommer en godbit for alle som følger den sunne linje. Disse kikertbollene med guacamole passer perfekt som mellommåltid eller snacks, er stappfulle av proteiner og sunt fett, og smaker i tillegg supergodt. Knasende sprøtt og uimotståelig mykt.

Hva pleier du å servere med guacamole? Del gjerne dine favorittoppskrifter under.

Publisert: 22.09.2014 kl. 09:18
Oppdatert: 09.10.2014 kl. 11:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?