Michelin-kokk tipser: Slik spiser du sushi «riktig»
Roger Asakil Joya, kjøkkensjef hos Michelin-restauranten Sabi Omakase, gir sine beste tips til hvordan man spiser sushi «riktig» på japansk vis.
Sushi er en enkel og delikat rett, men det er strenge regler for hvordan man bør spise den japanske delikatessen, skriver Independent. Den største feilen folk utenfor Japan gjør er å plassere ingefæren på toppen av sushien og deretter dyppe den i soyasaus, sier Tokyos sushikokk Naomichi Yasuda til Independent.
Roger Asakil Joya som er sjefkokk på Michelin-restauranten Sabi Omkase, er enig med Naomichi Yasuda.
– Smaksopplevelsen blir ødelagt dersom man spiser sushi feil, sier Michelin-kokken til Godt.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Les også: Han lager Norges beste sushi
Joya har fem tips til hvordan man bør spise sushi for å få best mulig smaksopplevelse, samt hvordan man bør oppføre seg når man spiser sushi på restaurant:
Roger Asakil Joyas sushi-tips:
1. Du skal ikke legge ingefær på toppen av sushien. Unntaket er dersom kokken har lagt litt ingefær på nigiri-sushien. I tillegg skal ingefæren aldri spises før man har spist opp. Ingefær er ment for å rense smaken i munnen.
2. Ikke dypp risen i soyasaus, kun fisken. Dersom du dypper risen i soyasaus, blir det fort en for sterk soyasmak - og det kan ødelegge hele smaksopplevelsen.
3. Ikke bland wasabi med soyasaus. Det ødelegger smaken siden sushien skal spises så ren som mulig.
4. Dersom du spiser med spisepinner, skal du aldri stikke spisepinnen inn i sushien. Det er respektløs overfor sushikokkene.
5 . Det er greit å spise sushi med fingrene på restaurant. Da viser man respekt og tillitt til kokken.
Fått med deg disse oppskriftene?
Publisert: 18.10.2017 kl. 15:58
Oppdatert: 19.10.2017 kl. 10:09
Lag deg en gratis konto