Godt til helgen: Kebab-fest med hjemmelaget shawarma og tilbehør

26. juli 2013Aktuelt
KOSEMAT: Hjemmelaget kebab er et herlig alternativ til fredagstacoen, hvis du følger Godt-kokk Lise Finckenhagens oppskrift er det også superenkelt å lage. Foto: Sara Johannessen
KOSEMAT: Hjemmelaget kebab er et herlig alternativ til fredagstacoen, hvis du følger Godt-kokk Lise Finckenhagens oppskrift er det også superenkelt å lage. Foto: Sara Johannessen

Pakk pleddet og hjemmelagde shawarma-kebaber med digg saus og snacks til den deilige sommeraktiviteten - utespising.

En nærliggende strand, plen eller bakgård egner seg perfekt til å nyte sommeren og maten du elsker. Nyt dagen og noen medbrakte fristelser omgitt av frisk luft og grønt gress.

Helgens forslag er ment som innspill til å utvide kurvfyllet en smule. Grillet paprika med tomat og bønner er en annen favoritt, for ikke å snakke om shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Like god varm som kald. Ananasen har fått et dryss av lime- og chilisukker, litt annerledes og veldig godt.

Lun paprikasalat med brødbiter

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Ananas med chili- og limesukker

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Nå er det bare å gripe kurven, ta med pleddet og ro ned, sommerdagene skal nytes langsomt.

Ukens potet

Ta med en potet. Store bakepoteter bakes ferdig på forhånd, pakkes i aluminiumsfolie og varmes eventuelt på en medbrakt minigrill.

Ikke glem revet ost, strimlet skinke, mais og kryddersmør!

Ukens forfriskning

Lag en frisk og leskende vannmelonsaft. Bruk vannmelon uten frø og skjær av skallet. Kjør fruktkjøttet i en blender. Gni saften gjennom en sil og smak den til med litt ferskpresset limesaft.

Serveres helst iskald.

Lar du vannmelonsaften få ligge i fryseren på egnede flasker eller lignende frem til turavgang vil den holde seg kald lenger.

Ukens reke - Wraps med ferske reker og avokado.

Lag en deilig guacamole av most avokado, finhakket hvitløk, finhakket rød paprika og finhakket sjalottløk. Smak til med salt, kajennepepper, limesaft og en god skje crème fraiche.

Smør guacamolen utover ferske lefser og topp med pillede reker og frisk koriander. Rull sammen, pakk inn og oppbevar wrapsen kjølig frem til servering.

Ukens ekstra tips

Spontane grillturer?

Bytt ut engangsgrillene med en bærbar minigrill. Ingen forsøpling, og økonomisk besparende etter ca. fjerde turen.

Sett den medbrakte grillen på et stødig sted, pass på fotballspillende barn og sultne hunder.

Små griller egner seg best til mindre stykker av mørt kjøtt eller fisk. Gjør mest mulig klart hjemme på forhånd, det er alltid lurt. Ziploc – poser er forresten genialt til både marinering og til å medbringe stykker av fisk og kjøtt eller oppskårede grønnsaker.

Publisert: 26.07.2013 kl. 09:19
Oppdatert: 26.07.2013 kl. 09:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?