Taco: Ti oppskrifter for deg som vil gjøre noe nytt med fredagstacoen

27. september 2019Aktuelt
TACO-OPPSKRIFT...: ... litt utenom det vanlige - som denne varianten med chipotle-braisert høyrygg. Du finner oppskriften lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen/VG
TACO-OPPSKRIFT...: ... litt utenom det vanlige - som denne varianten med chipotle-braisert høyrygg. Du finner oppskriften lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen/VG

Taco er alltid godt, men noen ganger trenger man litt inspirasjon for å løfte den til nye høyder.

Den vanlige fredagstacoen med krydderpose og salsa på glass, er ikke en klassiker uten grunn: Det er en mumsete, salt, fet og god affære som skiller helgen fra uken. Det er ikke akkurat et aber at det i tillegg er en relativt rimelig middag.

Hvis du derimot kjenner at du har fått litt nok av «norsk» taco, og trenger en ny vri for å få helgefølelsen, kan disse ti (elleve, medregnet krydderblandingen) oppskriftene hjelpe deg på vei.

Her har vi braisert høyrygg som har kost seg på lav varme i tre timer, kjapp taco der kjøtt er byttet ut med både stekt og rå laks, vegetartaco for deg som vil roe ned på kjøttforbruket, og innbakt taco for deg som føler det aldri kan bli nok brød i løpet av en dag.

Hjemmelaget tacokrydder

Først og fremst er det greit å lære seg hvordan en lager seg tacokrydder fra bunnen av. Selv om du må kjøpe inn en del ingredienser første gang, kan du til gjengjeld lage masse når du først har det du trenger. Du kan også justere saltmengden selv.

Taco med kylling og søt chilisaus

Denne taco-varianten er «fingerslikkende god», som kokk Lise Finckenhagen skriver.

Ørjan Johannessens taco

Lag taco som en ekte mesterkokk. Dette er oppskriften på Ørjan Johannessens taco, og den serveres med en saftig kjøttsaus og hjemmelagde hvetelefser.

Vegetartaco med bønner og salsa

Her får brune bønner putre med blant annet løk, chilisaus, tomatpuré og masse deilige krydder som spisskummen og koriander.

Taco med braisert høyrygg

Tacoen for deg som har litt ekstra tid og vil gjøre noko attåt: Her må kjøttstykket langtidsputre i tre timer, men det blir til gjengjeld utrolig mørt og saftig. Dette er oppskriften som hører til bildet øverst i saken.

Taco med svinenakke

Også her må svinenakkene få langtidsputre i tre timer. Det gjør de i en blanding av ananas, hvitløk, chipotle, kanel og spisskummen. Den er med andre ord verdt ventetiden.

Taco som på Bror i Trondheim

Her har vi vært så heldige å få oppskriften på tacoen de serverer på burger- og tacorestauranten Bror i Trondheim.

Vegetartaco med søtpoteter

Fredagstacoen for deg som alltid har lyst på søtpoteter til middagen.

Innbakt taco

To fantastiske ting i ett: Nybakt brød og taco. Her har Lise Finckenhagen fylt hvetebakst med karbonadedeig løk, krydre og 250 gram ost.

Taco med laks

Hvorfor ikke gjøre tacomiddagen til et av ukens fiskemåltider?

Taco med laksetartar

Enkelt og godt – og perfekt for deg som liker ceviche: Her vendes rå terninger av laks i en blanding av olivenolje, limesaft, gressløk og koriander.

Publisert: 27.09.2019 kl. 14:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?