Lise Finckenhagens rause salater

30. april 2020Aktuelt
MANGOMAGI: En raus salat, som denne med kylling, avokado og mango er full av gode smaker. Foto: Krister Sørbø/VG
MANGOMAGI: En raus salat, som denne med kylling, avokado og mango er full av gode smaker. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø (foto)

En stor og god salatbolle er midt i blinken nå. Saftig og sprøtt, fargerikt og variert.

Fyll for eksempel salatfatet, eller bollen, med en deilig og fruktig kyllingsalat med avokado og mango. Dressingen lager du av «avskjæret» fra mangoen (fruktkjøttet som ligger rundt steinen). Ved hjelp av en stavmikser har jeg kjørt mangokjøttet til en jevn saus sammen med limesaft, honning og olivenolje. For litt ekstra «sting» kan du tilsette både ingefær og chili, og mandeldrysset på toppen kan byttes ut med cashewnøtter eller peanøtter.

Bulgursalaten er like fargerik som den er full av smak og ulike konsistenser. De krydderstekte kikertene på toppen kan like gjerne serveres som en snack i seg selv, og de myke pannestekte «flatbrødene» er jeg ganske sikker på at du kommer til å lage flere ganger.

En ikke helt klassisk fransk «Salad Nicoise» ble det da jeg tok meg noen kunstneriske friheter og blant annet vispet tunfisken inn i dressingen som en tunfiskmajones. Med grønne asparges, aspargesbønner, tomater, poteter, oliven, kapers og egg er det likevel fullt mulig å drømme seg vekk til et sted i Provence.

Publisert: 30.04.2020 kl. 10:39
Oppdatert: 02.07.2020 kl. 08:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?