Lise Finckenhagens pokebowls
Mat servert i bolle er absolutt ikke et nytt fenomen på hjemmekjøkkenet, men «bowl» er trendy som bare det.
I tillegg krever det minimalt med dandering for å se friskt og fristende ut, og sånt liker vi jo.
Poke, rå fiskesalat som har blitt manges gatemat-favoritt de siste årene, kan som salater flest varieres i det uendelige og toppes etter eget ønske med det du liker og har tilgjengelig.
Forresten så er vel pokebowlen med kamskjell mer en sushi bowl, men prinsippene er de samme og godt blir det uansett. Kamskjellene ligger på toppen av ris smakt til med matcha-te pulver – noe som gir en fresh grønn farge og spennende smak. Dressingen minner om den etter hvert så velkjente ponzu-sausen i kombinasjon med masse hakket syltet ingefær.
Chilimajonesen på toppen kan du enkelt lage selv ved å blande majones med sterk chilisaus, eller du kan lage en wasabimajones ved å smake til majones med wasabipasta.
Kveite er en nydelig fisk med et hvitt og delikat kjøtt, perfekt for bowls og sushi. Her har jeg toppet kveiteskivene med frisk og fruktig ananas og en småspicy kokos- og grønn chili dressing. Litt kokosmelk i risen gjør retten ekstra fyldig og tropisk.
Og er du på jakt etter et grønt alternativ vil jeg på det varmeste anbefale deg å teste ut marinert vannmelon. Ved første øyekast kan terningene minne om tunfisk, og selv om smaken er alt annet enn «fiskete» – vil opplevelsen likevel være ganske lik. Rett og slett ganske så lett, lekkert og genialt som bollemat er!
Publisert: 17.09.2021 kl. 13:05
Oppdatert: 18.09.2021 kl. 22:48
Lag deg en gratis konto