Streikefast? 12 oppskrifter som gir deg sommerferiefølelsen

KLASSIKER: Gresk salat med vannmelon.
KLASSIKER: Gresk salat med vannmelon.
Foto: Sara Johannessen Meek
Hanna Haug Røset
Hanna Haug Røset

Setter flystreiken en stopper for utenlandsferien? Slik jukser du deg til følelsen av sydligere breddegrader.

Etter to år med pandemi og reiserestriksjoner er titusener av feriereisende nå berørt av pilotstreiken i SAS. Så langt er det ingen løsning i sikt, og er du blant dem som nå ser en etterlengtet ferietur renne ut i sanden forstår vi at det er skuffende.

Det blir selvfølgelig ikke helt det samme, men for den som vil gjøre det beste ut av situasjonen, har vi samlet våre beste oppskrifter for å ta litt av feriestemningen hjem til deg.

Skulle du helst sittet på en gresk taverna med utsikt over azurgrønt hav tør vi påstå at en gresk salat eller gyros med tzatziki vil gi deg litt av den samme godfølelsen.

Trives du bedre lenger vest i Middelhavet er det kanskje en klassisk pizza margarita eller en caprese som får sommerferiehjertet til å banke hardest.

En klassisk pasta med hjerteskjell er en ypperlig erstatning for italienernes tradisjonelle vongole. Og ekstra mye vann i munnen får vi når vi tenker på den sicilianske spesialiteten arancini, som dessuten er et hett tips dersom du har laget litt for mye risotto.

Om den franske rivieraen er det du lengter mest etter er en salat fra Nice med tomater, aspargesbønner, poteter, oliven, kapers, egg og tunfisk perfekt.

Blåskjell er deilig året rundt, men å spise dem utendørs med et lite glass vin til trumfer det meste.

På late feriedager hører selvsagt også noe godt og leskende i glasset til. Drøm deg bort til stranden, eller sjarmerende uteserveringer på brosteinsbelagte gater, med en frisk drink eller hvorfor ikke en iskaffe?

Til sist: Selv om utlandet kanskje frister mer enn noen gang, er det selvsagt lite som slår norsk sommer. Og hva minner vel mer om den enn jordbær med fløte. Sleng bærene på grillen og server med ingefær- og koriandersirup, så har du en perfekt søt avslutning på måltidet!

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?