Kjendisgjeng åpner ny bar

4. juni 2021Aktuelt
Den nye baren blir komiker Atle Antonsens tredje sted i Oslo. Han har allerede baren Meyer’s og kaffebaren LUN.
Den nye baren blir komiker Atle Antonsens tredje sted i Oslo. Han har allerede baren Meyer’s og kaffebaren LUN.
Foto: Trond Solberg
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Atle Antonsen, Johan Golden og Exit-regissøren Øystein Karlsen åpner ny bar sammen - samme sted som Johan Golden gikk konkurs i 2020.

I 2019 åpnet komiker Johan Golden baren Saskia på Fredensborg i Oslo. Etter litt over et år gikk bar-satsingen konkurs på grunn av corona, ifølge E24. Nå satser komikeren på nytt i det samme lokalet, denne gangen med medprogramleder i podcasten Misjonen, Atle Antonsen, og Exit-regissør Øystein Karlsen. Den nye puben skal hete Bar Flag etter bryggeriet Beer Flag som ligger like ved.

– Golden har jo vært åpen om at sine bar-satsinger ikke har vært en suksess, og en del annen uflaks ref. oppussing av hus, import av rom, kjøp/salg av aksjer. Hvordan tør dere nå å satse med han?

– Vi har dratt ham opp av sluket og spylt og renset ham og gir ham en sjanse til. Kun fordi vi er gode venner. Og hva er vel suksess målt opp mot det? sier Atle Antonsen.

– Bare det å få se Johan smile over en øl på egen bar igjen, er vår belønning, forteller Øystein Karlsen.

– Er det fare for at denne bar-satsingen også blir en stang ut?

– Nå er vi flere eiere som sammen kan drikke baren til overskudd, så alt ligger til rette. Jo mer vi drikker, jo mer tjener vi. Trenger ikke engang brevkurs i økonomi for å forstå at det er et regnestykke som går i pluss, sier Antonsen.

– Litt som at om du leverer alle lottokupongene i landet, så må du vinne førstepremien, utdyper Karlsen.

Exit-regissør Øystein Karlsen (t. v.) og komiker Johan Golden er klare for å åpne baren Bar Flag sammen.
Exit-regissør Øystein Karlsen (t. v.) og komiker Johan Golden er klare for å åpne baren Bar Flag sammen.
Foto: Ola Vatn/Helge Mikalsen/VG

Golden er selv optimistisk til den nye baren, og tror den vil bli en suksess.

– Vi har fått Barsjef Andre Lloyd med på laget. Ryktet sier at han ikke ble unnfanget på vanlig vis, men at han oppsto som et resultat av en het aften mellom malt, humle, gjær og vann. Mottoet hans, som er tatovert på underarmen, er «No crap on tap». Så denne baren er i de aller beste hender.

Men de tre er ikke alene om eierskapet, med seg på laget har de også Kenneth Simonsen, Ove Skaug Halsos - som også var med på Saskia - Dan Marius Nordhagen og Mads Martinsen, som blant annet står bak utesteder som Postkontoret på Tøyen og Revolver i Møllergata.

Store mengder med øl

Det nye interiøret på Bar Flag, hvor de blant annet har 22 tappelinjer.
Det nye interiøret på Bar Flag, hvor de blant annet har 22 tappelinjer.
Foto: Bar Flag

Baren skal ifølge eierne spesialisere seg på øl og dekke de «aller fleste ønsker og behov».

– Vi har 22 tappelinjer, og ukentlig vil 4 til 5 av disse bli byttet ut, så det vil være en konstant rullering. «Har du en digg øl å anbefale?» håper vi blir en klassiker. For det har vi. Mange, sier Golden.

Men dersom andre behov melder seg, skal de fikse det også, ifølge Exit-regissør Karlsen.

– Blir det noe Romaneé-Conti (rødvin til rundt 37 000 kr journ. anm.) å finne i baren?

– Ha ha, dersom vi får en stamgjest som krever Romaneé-Conti Grand Cru, så skal vi gjøre vårt ypperste for å fremdrive det. Jeg føler at jeg har fått enkelte kontakter etter to år med Exit. Faktisk kan jeg snart skaffe hva som helst.

Målet er å bli utelivspave

Dette er for øvrig ikke det første utestedet Atle Antonsen åpner. Han står nemlig bak baren «Meyers» på Grünerløkka, og kaffebar og bydelskro LUN på Hasle.

– Dette er et lite, enkelt bydels-barprosjekt. Men klart, har man TO barer så er man selvsagt utelivsbaron. Eller fyrste. Det er antagelig, som med tatoveringer, den andre som får deg til å dekorere hele kroppen, sa komiker - og utelivsfyrste - Atle Antonsen til Godt da LUN åpnet.

– Du har to barer allerede. Hvorfor skal du nå ha en til?

– To barer er litt tynt for å kunne kalle seg mogul, baron eller fyrste. Det kortsiktige målet er nå å omringe Oslo og gradvis fortrenge alle andre fra markedet. Vardøen skal gråte blod, sier Antonsen, og utdyper:

– Målet er at fyrste ikke lenger skal være dekkende, det heller. Bar-kardinal på vei mot utelivspave er nok mer av en treffende merkelapp nå.

– Faktisk starter vi møter med å kysse ringen hans, fleiper Karlsen.

Publisert: 04.06.2021 kl. 15:32
Oppdatert: 16.06.2021 kl. 11:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?