Lise Finckenhagens hvetebakst med en tvist

27. november 2020Aktuelt
FAVORITT: Lises favoritt-krans med kanel og sukker.
FAVORITT: Lises favoritt-krans med kanel og sukker.
Foto: Stian Broch

Lun og saftig hvetebakst kan få enhver vinterdag til å stråle litt ekstra. Tvinn en safranskrans eller forsøk deg på en Babka med pistasj.

Det er helt utrolig hvor mye glede, kos og kjærlighet du kan finne i en kringle. Og spør du meg så må den klippes som en klippekrans, selv om den her er formet som en kringle (nesten i hvert fall). 

Og når alt kommer til alt så blir jeg så tradisjonell at jeg sverger til smør, sukker og kanelfyll. Gjerne med tykke striper melisglasur på den fortsatt litt lune kringlen sånn at melisen nesten smelter litt ned i svinger og deilige groper. Man kan gjøre det så fancy man bare vil, men en sånn enkel kringle smelter mitt hjerte igjen og igjen og igjen.

Har du lyst til å teste noe nytt, vel nytt er det absolutt ikke, men kanskje et nytt bekjentskap for mange – nemlig Babka. Et nydelig fylt søtt brød med mye egg og smør i deigen. Rullet, delt og tvinnet.

BABKA: Brød med pistasjfyll.
BABKA: Brød med pistasjfyll.
Foto: Stian Broch

Brødet bakes i en brødform og mens det fortsatt er varmt pensles det med sukkerlake for en ekstra søt, glinsende og klissete overflate. Fyllet kan varieres, jeg valgte pistasjfyll, men du kan teste ut både sjokoladefyll og kanel- og pekan, eller finne din egen variant. 

Jeg har også tvinnet sammen en saftig safrankrans med vaniljekrem i svingene og perlesukker og mandler på toppen. 

Foto: Stian Broch

Uansett hva du velger å bake så tør jeg garantere deg at baksten kommer til å gå unna som varmt hvetebrød!

Publisert: 27.11.2020 kl. 13:52
Oppdatert: 20.01.2022 kl. 14:23


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?