Lise Finckenhagens hvetebakst med en tvist
Lun og saftig hvetebakst kan få enhver vinterdag til å stråle litt ekstra. Tvinn en safranskrans eller forsøk deg på en Babka med pistasj.
Det er helt utrolig hvor mye glede, kos og kjærlighet du kan finne i en kringle. Og spør du meg så må den klippes som en klippekrans, selv om den her er formet som en kringle (nesten i hvert fall).
Og når alt kommer til alt så blir jeg så tradisjonell at jeg sverger til smør, sukker og kanelfyll. Gjerne med tykke striper melisglasur på den fortsatt litt lune kringlen sånn at melisen nesten smelter litt ned i svinger og deilige groper. Man kan gjøre det så fancy man bare vil, men en sånn enkel kringle smelter mitt hjerte igjen og igjen og igjen.
Har du lyst til å teste noe nytt, vel nytt er det absolutt ikke, men kanskje et nytt bekjentskap for mange – nemlig Babka. Et nydelig fylt søtt brød med mye egg og smør i deigen. Rullet, delt og tvinnet.
Brødet bakes i en brødform og mens det fortsatt er varmt pensles det med sukkerlake for en ekstra søt, glinsende og klissete overflate. Fyllet kan varieres, jeg valgte pistasjfyll, men du kan teste ut både sjokoladefyll og kanel- og pekan, eller finne din egen variant.
Jeg har også tvinnet sammen en saftig safrankrans med vaniljekrem i svingene og perlesukker og mandler på toppen.
Uansett hva du velger å bake så tør jeg garantere deg at baksten kommer til å gå unna som varmt hvetebrød!
Publisert: 27.11.2020 kl. 13:52
Oppdatert: 20.01.2022 kl. 14:23
Lag deg en gratis konto