Slik lager du hjemmelaget kjekssjokolade

11. desember 2013Aktuelt
SPRØTT OG SØTT: Hjemmelaget kjekssjokolade er perfekt til sofakosen. Foto: Mari Mushom
SPRØTT OG SØTT: Hjemmelaget kjekssjokolade er perfekt til sofakosen. Foto: Mari Mushom

Nå kan du lage kjekssjokolade hjemme på kjøkkenbenken. 

Mari Mushom (18), som driver den inspirerende matbloggen «Cup and cakes», gir deg oppskriften på hjemmelaget kjekssjokolade. Kos deg med sjokoladen hjemme i sofaen eller på fjelltur. Sprøtt, søtt og godt er det uansett!

Hjemmelaget kjekssjokolade

Oppbevar sjokoladen i en lufttett boks og den er holdbar i flere uker.

100 g mykt smør

125 g melis

1 ts vaniljesukker

2 romtempererte egg

350 g mel

1 ts bakepulver

400 g sjokolade

1. Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens. Foto: Mari Mushom
1. Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens. Foto: Mari Mushom
2. Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene. Foto: Mari Mushom
2. Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene. Foto: Mari Mushom
3. Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røra. Miks det hurtig sammen til en deig. Foto: Mari Mushom
3. Rør sammen mel og bakepulver og ha det i røra. Miks det hurtig sammen til en deig. Foto: Mari Mushom
4. Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern. Foto: Mari Mushom
4. Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern. Foto: Mari Mushom
5. Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø. Foto: Mari Mushom
5. Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø. Foto: Mari Mushom
6. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. Foto: Mari Mushom
6. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen. Foto: Mari Mushom
7. La sjokoladen stivne. Så kan du nyte dem. Foto: Mari Mushom
7. La sjokoladen stivne. Så kan du nyte dem. Foto: Mari Mushom

Publisert: 11.12.2013 kl. 14:20
Oppdatert: 12.12.2013 kl. 10:28


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?