Pizzafest med konfit

KONFITERT: Smakfull pizza med konfitert kylling, syltet løk og radicchio rosso av Godts Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen/VG
KONFITERT: Smakfull pizza med konfitert kylling, syltet løk og radicchio rosso av Godts Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

I løpet av hyttepåsken har jeg latt meg friste av det som må være i verdenstoppen av hermetikk.

av

Nemlig andeconfit, eller konfiterte andelår om du vil.

En konserveringsmetode som gir nydelig mørt, saftig og smaksrikt kjøtt - på boks! Nå finnes det også deilig andeconfit i annen forpakning, men tilberedningsteknikken er den samme.

Lårene saltes, og noen ganger krydres, før de stille og rolig kokes møre i fett. Teknikken kan enkelt overføres til andre råvarer, enten det er snakk om fisk eller kjøtt, men tilberedningstid og temperaturer vil da selvsagt variere.

Selv satt jeg plutselig med fire store, økologiske kyllinglår og en god del andefett på lur, slikt blir det konfiterte kyllinglår av. Godt krydret med hvitløk, rosmarin og timian. Mektig snadder!

Oppskrift på kyllingconfit finner du her.

Restene som ble igjen havnet på en litt original pizza sammen med syltet løk og radicchio rosso. Selv ble jeg særdeles godt fornøyd med resultatet. Og ikke nok med det - jeg har fortsatt mer andefett til overs. Det tenker jeg å fryse ned til bikinisesongen er over.

Basisoppskrift på pizzadeig finner du her, hvis ikke du vil velge ferdigdeig eller liknende.

Lise Finckenhagen

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?