Lag maten som gir feriefølelsen hjemme
Tilbered et deilig måltid fra din favorittpåske-destinasjon, og dagdrøm deg dit.
Påsken blir i år litt annerledes for mange enn det vi hadde planlagt. En påtvunget hjemmepåske gjør nok at det er mange av oss som drømmer om varmere dager ved Middelhavet eller en fortauskafe i en storby. Når du nå ikke kan reise, hvorfor ikke la deg inspirere av drømmedestinasjonens kjøkken og dra på en reise i smaksverden? Samtidig som du ser på gamle feriebilder - og kanskje setter på en spilleliste med bølger som bruser mot stranden? Det blir aldri det samme som å være der, men dagdrømming kan være god medisin i disse dager.
Thailand
Mange nordmenn benytter ofte påsken til en langtur til smilets land - Thailand. Er det noe som lokker mange dit, er det nettopp den deilige maten. Hvorfor ikke lage deg noen fristende thaimat hjemme, og gjøre en hel kveld ut av det?
Pad thai er alltid en klassiker, og det finnes sikkert like mange varianter som det finnes kjøkken. Her er et forslag, med reker - men du kan gjerne erstatte dem med kylling som kanskje er litt lettere tilgjengelig.
Vårruller er alltid godt og smakfullt, hvorfor ikke prøve deg på den litt sunnere varianter sommerruller - så slipper du også alt griset som frityrkoking bringer med seg.
Har du først prøvd denne torske-retten, lager du den garantert igjen. Fisk i form i ovnen, som er utrolig smakfull. Her kan selv en frossen torskefilet få skinne!
En thai-inpirert biffsalat er heller ikke å forakte, kanskje som en deilig lunsjrett etter en tur i skogen?
Drøm om neste ferie: Slaraffenliv på Thailands ukjente øyer
Hellas
Kanskje hadde du mentalt allerede pakket badetøyet i kofferten, for så å se herlige måltider med greske salater og moussaka forsvinne i det fjerne samtidig som corona-restriksjonene ble innført? En liten oppmuntring kan du gi deg selv, ved å lage noen deilig retter fra det greske kjøkken.
For å få smaken av Hellas inn i stuen, kan du lange den en gyros i pitabrød, perfekt å ta med ut i sola på verandaen, sammen med noe godt i glasset.
En deilig gresk salat er alltid fristende - både som siderett men også som en lite måltid i seg selv. Forsøk deg på denne med vannmelom og stekt halloumi - og drøm om neste gang ut kan hive deg med på en kalamatianos.
Les også: De greske øyene uten masseturisme
Du kommer ikke utenom det greske kjøkken uten en moussaka. En klassiker som alle liker!
Mer lyst på gresk lammemiddag? Da må du lage disse grillede lammespydene med en gresk tvist.
Danmark
En annen norsk påskefavoritt, blant dem som ikke er fjellelskere, er en tur til deilige Danmark. Hvorfor ikke forsøke å gjenskape Køben-følelsen der hjemme, ta deg en sykketur i nærmeste gater for deretter å lage deg en flæskestegs smørrebrød - en dansk klassiker bestående av mørt svinekjøtt med sprø svor, rødkål og sylteagurk. Og så ta deg en «lille kold en» hjemme på balkongen.
Danskene er verdensmestere på gode «smørrebrød» - og ble også raskt gode på lekre toast med avokado, som den du får servert på Atelier September. Hvorfor ikke bruke påsken til å lage din egen - kanskje toppet med et perfekt kokt egg?
Fått med deg? Stor egg-guide: Slik lager du egg til påske
Lyst på lammemiddag - men med en danskes vri? Hvorfor ikke prøve deg på livretten til Under-kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen? Han tilbereder lammet etter oppskrift fra sin danske mormor.
Danskere blir det ikke - «rødgrød med fløde på».
Publisert: 08.04.2020 kl. 12:58
Oppdatert: 08.04.2020 kl. 13:27
Lag deg en gratis konto