Ukens matblogg: Hjemmelaget indisk på 15 minutter
Her får du en enkel hverdagsmiddag full av gode smaker fra Norges beste alternative matblogg.
– Dette syns jeg er verdens beste hverdagsmiddag, sier ukens matblogger Jane H. Johansen til Godt.
– Jeg lager ofte slik chana masala til meg og kjæresten, den er jo så rask og enkel. Men den er også lett å lage til mange, for alt lages i én gryte og oppskriften kan lett ganges opp eller halveres, forklarer hun.
– Det fine ved denne retten er at den ikke trenger mange fancy ingredienser for å bli knallgod. Et triks er å starte med å steke løk, hvitløk, chili og ingefær i olje, da fremheves de gode aromaene. Tilsett deretter krydderne, tomater, kokosmelk og kikerter. Enkelt som bare det, men det funker hver gang, sier hun.
– Det beste tipset er å gjøre klar ingrediensene på forhånd. Mål opp krydderne og åpne boksene med tomater og kokosmelk. Det går fort når du først er i gang, forteller hun.
Jane vant førstepremien for årets beste alternativblogg i konkurransen «Årest matblogg 2014».
Les bloggen til Jane her, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også.
Ingredienser for 4–6 personer
- 0,5 dl rapsolje
- 2 rødløk, hakket
- 8 hvitløksfedd, hakket
- 2 ts fersk rød chili, finhakket
- 2 ts fersk ingefær, finhakket
- 2 gode ss garam masala
- 2 toppede ts tandoori masala
- 2 ts malt gurkemeie
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts hele korianderfrø
- 2 bokser hele tomater
- 2 bokser kikerter, skylt og avsilt
- 2 dl kokosmelk, smak til
- litt salt, smak til
- ev. litt ekstra chilipulver, smak til på slutten
- finhakket frisk koriander, til servering
Slik gjør du
Jane bruker 15 minutter på å lage denne.
Varm opp oljen i en kjele. Ha i rødløk, hvitløk, chili og ingefær og stek under stadig omrøring i 4–5 min.
Skru ned varmen til middels, ta kjelen av platen og tilsett alle krydderne (garam masala, tandoori masala, gurkemeie, paprikapulver og korianderfrø).
Ha kjelen tilbake på platen og fres det hele kjapt mens du rører. Pass på så det ikke svir seg.
Tilsett boksene med hele tomater og del dem lett opp i biter med en sleiv. Ha i kikerter og kokosmelk.
La det hele koke i ca. 5 min.
Smak til med salt og, om du vil ha det hottere, litt mer chili.
Server med ris, nanbrød, yoghurt og et dryss finhakket frisk koriander.
Publisert: 20.11.2014 kl. 08:19
Oppdatert: 25.11.2014 kl. 15:37
Lag deg en gratis konto