Tre fristende woker med masse grønnsaker

FRISTENDE: Grønt, skjønt og veldig godt. Nedover i saken finner du oppskrift på wokkede grønnsaker med rød karri og wok med brokkoli og cashewnøtter. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: Grønt, skjønt og veldig godt. Nedover i saken finner du oppskrift på wokkede grønnsaker med rød karri og wok med brokkoli og cashewnøtter. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Lise Finckenhagen deler tre fristende oppskrifter på wok med farger, grønnsaker - og masse smak.

Ja, så var vi der igjen da. Tilbake til hverdagen. Uker med etegilder og marsipanfråtsing var i fjor, i år er det nyttårsforsettene som gjelder (enn så lenge, hehe). Og egentlig er det ganske deilig, spør du meg. For selv om lommeboken har blitt litt smalere i julen – kan ikke det samme sies om midjemålet.

Det er mange gode grunner til å velge en fargerik og fristende grønnsakswok når du har lyst på noe sunt, raskt og mettende. Det er åpenbart en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, samtidig som du kan ta en opprydning i både smaksløkene og kjøleskapet. Her er det nesten ingen grenser for hva du kan bruke: Varier i vei etter eget ønske.

Med woking menes det gjerne rask steking under omrøring over veldig høy varme, og da helst over åpen flamme. Jeg har ikke gass på kjøkkenet mitt, men varmer woken til den er rykende varm, og det funker fint for meg. Mangler du selve wokpannen, kan en vanlig stekepanne gjøre nytte for seg. Og ikke vær engstelig for å bruke litt høy varme, varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Et annet poeng er å ikke ha for mye i pannen om gangen. Stek i flere omganger, da har du mye bedre kontroll. Det høres kanskje omstendelig ut, men stekingen er uansett gjort unna på få minutter og resultatet blir bedre. Har du for mye i pannen vil temperaturen synke - og så vips er du over på ufrivillig koking.

Start året «wokkende» friskt, lett og fargerikt!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?