Imponer med treretters festmiddag på «budsjett»
Adventstiden nærmer seg med stormskritt, og med den følger også festlige lag. Å invitere til fest trenger nødvendigvis ikke å koste skjorta.
Det at festmiddagens hovedingredienser er forholdsvis rimelige gjør sitt til at terskelen for å invitere kan senkes. Det viktigste er tross alt og kunne samles med god mat og gjerne også litt godt drikke.
Begynn med en fin forrett av sesongens blåskjell. Det er faktisk nå de er på topp kvalitetsmessig, og prisen er stort sett alltid hyggelig.
Høyrygg er kanskje mitt favorittkjøttstykke, og at denne stykningsdelen i tillegg er rimelig er jo bare en bonus.
Når høyryggen får kose seg i timevis i en herlig blanding av aromater, rødvin og madeira blir resultatet kjøtt-som-smelter-på-tungen i en fyldig og utrolig smaksrik saus. Sødmen fra tilbehøret i form av en pastinakkpure balanserer det hele. Hvis du i tillegg klinker til med noen sprø pastinakkchips, syltede små løk og stekte rosenkålblader tør jeg garantere at ingen vil tenke over at dette måltidet med wow-effekt og luksusfølelse faktisk ikke koster juleskjorta... (Hvis noen i det hele tatt overveier å tenke tanken vil jeg påstå og si det er ganske så uhøflig.)
Etter den mektige hovedretten er det veldig fristende med en superlett og frisk dessert som sitronmousse. Den kan (og bør) i likhet med de andre rettene forberedes god tid i forveien, slik at vertskapet kan stresse ned og heller glede seg over å være gjest i eget selskap.
Slapp av og nyt førjulstiden, og spis deg mett på «budsjett»!
Del festmiddagen din med #godtno på Instagram, og vi plukker ut de beste bildene til forsiden.