Trines matblogg kåret til Norges beste matblogger
Folket har stemt frem Trine Sandberg (49) som vinner av den prestisjefylte prisen «Årets matblogger 2014».
Trine Sandberg som står bak Trinesmatblogg.no gikk av med den gjeve seieren i hovedkategorien «Årets Matblogger», som er den eneste prisen som er stemt frem av folket.
Med blant annet hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig på første rad, var det en overlykkelig Sandberg som tok imot prisen til full jubel i Mathallen søndag kveld.
Bloggeren som fyller 50 år på mandag hadde dermed flere ting å feire.
– Dette er helt herlig, jeg hadde så lyst til å vinne! Nå skal jeg hjem og drikke champagne med mannen min, stråler matbloggeren som hadde en stor heiagjeng i salen bestående av både mann, barn, blogglesere og venninner.
Sandberg får hovedpremien, som er en tur for to til finalen av kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i 2015.
Sandberg er Norges største matblogger med over 400.000 lesere i måneden. Bloggeren har i tillegg hatt stor suksess med hennes første kokebok som kom ut i fjor. Hun tror suksessen kommer av at bloggen er ujålete og variert, og på den måten kan være med på å inspirere folk til å lage mer mat selv.
– Maten jeg lager er maten jeg lager hjemme hos oss selv. Jeg har fått mailer der folk forteller at de har lært å lage mat gjennom bloggen min. Det er utrolig rørende, smiler Sandberg som forteller at hun selv er en stor tilhenger av de norske bloggene Spoon og Enklypesalt.
– Vær lojal
Sandberg har blogget i syv år, men satset for alvor på bloggingen i 2011. Årets matblogger forteller at det er viktig for alle aspirerende matbloggere å være lojal mot seg selv og konseptet.
– Det er viktig for meg å ikke takke ja til kommersielle tilbud som går imot konseptet mitt. Jeg har for eksempel aldri reklame for ferdigmat, siden jeg mener den beste maten er den man lager selv, forteller bloggeren.
Videre tipser superbloggeren at du må bruke god tid på å skrive spennende tekster og å ta fristende bilder.
– Det er heller ikke nødvendig med daglige blogginnlegg. Ha heller fine regelmessige innlegg én gang i uken, enn daglige innlegg som er halvveis, sier Sandberg.
Overlegen seier
Prisutdelingen «Årets Matblogger» er et samarbeid mellom Godt.no og Mathallen, og ble etablert for første gang i år. Leserne har kunnet nominere sine personlige bloggfavoritter. Deretter plukket juryen ut fem finalister, som alle kunne stemme på frem til finalen.
Ifølge fagjuryens begrunnelse ble Sandberg nominert fordi bloggen har grundige oppskrifter, varierte tema, og inspirerer leserne til å lage og glede seg over ekte matlaging. Over 20.000 stemmer ble avgitt, og Sandberg vant en overlegen seier med nesten 80 prosent av folkets stemmer.
Stadig flere bruker matblogger til inspirasjon i hverdagen, noe som har vært en av grunnene til at Mathallen har vært med på å arrangere utdelingen. Daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo, uttalte tidligere i år at «matbloggerne er den nye vinen».
Årets matblogger, Trine Sandberg, sier dagens matbloggere har stor betydning for matformidlingen.
– Vi når ut til utrolig mange lesere siden vi har så mange besøkende. Der kokebøker tidligere var veldig avanserte, har vi dratt matformidlingen ned til kjøkkenbenken og folk flest, sier Sandberg.
– Er matbloggere de nye kjendiskokkene?
– Tja, kanskje? Ja, vi er nok det, smiler Sandberg.
For å bli bedre kjent med vinneren av Årets Matblogger har Godt tatt en prat med Trine Sandberg:
Hva spiser du til frokost?
Frokostblandingen fra bloggen, eller grovt brød med pålegg.
Har du en livrett?
Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker og portvinssaus med kantareller.
Hva bestiller du i kaffebaren?
En dobbel latte.
Hva spiser du dagen derpå?
Grovt brød med kjøttpålegg og en kopp te.
Hva skjer med maten du lager på bloggen?
Den fortæres av familien kort tid etter at jeg har tatt bildet.
Hva er din drømmebursdagskake?
En sjokoladekake med masse sjokoladekrem og friske bær.
Hva er dine tre mest populære bloggoppskrifter?
Indisk kyllinggryte, en torskerett med chorizo og blomkål og kanelsnurrene.
Taco eller pizza?
Pizza.
Kaffe eller te?
Kaffe.
Kylling eller laks?
Laks.
Vin eller øl?
Vin.
Sjokolade eller vanilje?
Sjokolade.
Vi besøkte årets matblogger Trine Sandberg hjemme på kjøkkenet tidligere i år:
Signaturretten: Trikset som gir saftige kanelboller
Publisert: 12.10.2014 kl. 18:58
Oppdatert: 13.10.2014 kl. 15:14
Lag deg en gratis konto