Koreansk mattrend sprer seg på nettet

SPIS PENT: Å filme seg selv mens man spiser, har nå blitt svært populært. Foto: Marcus Ericsson/TT NYHETSBYRÅN.
SPIS PENT: Å filme seg selv mens man spiser, har nå blitt svært populært. Foto: Marcus Ericsson/TT NYHETSBYRÅN.
Isabel Bech

Er du klar til å sette fram videokameraet ved middagsbordet?

På internett kan som kjent det meste bli et fenomen, og den nyeste trenden innen mat er et bevis på nettopp dette. Nå har det nemlig blitt populært å se på videoer av folk som spiser. Jepp, du leste riktig.

Nettstedet Twitch, som i følge Business Wire er den største plattformen for video-opplasting for gamere, legger nå til rette for at folk skal kunne laste opp videoer av at de spiser. Kanalen heter Social Eating, og vil i tillegg gi brukerne mulighet til å utveksle oppskrifter og teknikker innen matlaging.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Grunnen til at Twitch har opprettet spisekanalen, er rett og slett at etterspørselen har vært stor blant brukerne.

-Twitch er sterk tilhenger av å la brukernes interesser diktere hvilken retning plattformens innhold skal ta, sier direktøren i Twitch, Raiford Cockfield til Business Wire.

Kanalen er fortsatt i sin spede begynnelsen, og ble lansert på fredag. Det gjenstår derfor å se hvor populær kanalen blir, men mulighetene er definitivt tilstede. I andre deler av verden er det nemlig allerede big business å filme at man spiser.

I Sør-Korea har det lenge vært en trend å se på andre som spiser, ifølge NPR. Flere tv-programmer er viet til dette konseptet, der folk rett og slett livestreamer at de spiser eller overspiser.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Disse programmene kalles mukbang, og flere av de som driver med dette har blitt kjendiser og tjener godt med penger på å spise foran kamera. I snitt tjener de største mukbang-profilene rundt 10 000 dollar i måneden.

Rachel Ahn er en av de største mukbang-stjernene i Sør-Korea. Hun forteller til NPR at flere av hennes seere bruker streamene hennes som en måte å unngå å spise for mye selv.

-Flere av seerne mine slanker seg, så det er en måte å få tilfredstillelse gjennom andre, sier Ahn.

Hva tror du? Er dette kun for spesielt interesserte, eller vil trenden også ta av her hjemme?

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?