Til hovedinnhold

Meghan Markle og prins Harry serverer trendmat i bryllupet

GIFTER SEG: Meghan Markle og prins Harry gir hverandre sitt ja i Windsor på lørdag. Her fra et besøk i Cardiff i januar. Foto: Ben Birchall/POOL/AFP
GIFTER SEG: Meghan Markle og prins Harry gir hverandre sitt ja i Windsor på lørdag. Her fra et besøk i Cardiff i januar. Foto: Ben Birchall/POOL/AFP

Gjestene kan vente seg «bowl food» med britiske smaker. 

Prinsebryllupet i England nærmer seg med stormskritt, og det kommer stadig frem at Meghan Markle og prins Harry går egne veier. I mars ble det kjent at de bryter en århundrelang tradisjon når de dropper den engelske fruktkaken som bryllupskake.

Nå skriver flere engelske medier at bryllupsgjestene vil få servert «bowl food» og kanapeer under mottakelsen i St. George's Hall på Windsor slott.

De 600 gjestene som er invitert dit etter vielsen vil derfor belage seg på å spise stående i stedet for den vanlige bordsettingen, skriver Daily Mail.

VG reise har besøkt Windsor slott i forkant av den store feiringen, hvor prins Charles fortalte gjennom hodetelefonene at hallen hvor mottakelsen skal finne sted vanligvis rommer 160 sitteplasser. Valget om mingle-mat er derfor ikke overraskende med tanke på plassen, men det er derimot den moderne formen for småretter i et kongelig bryllup.

Bowl food, altså mat som er servert i boller, har vært en stor trend de siste årene i både inn- og utland. Fra smoothie til laks og ris, mat i bolle har gått fra grøt og supper til noe som kan serveres på forskjellige og spennende måter. Årets kokk Christian André Pettersen spådde blant annet at pokebowl-en fra i fjor også ville fortsette inn i 2018.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FÅ DAGER IGJEN: Kjøkkensjef Mark Flanagan er i gang med forberedelser på kjøkkenet på Windsor slott til den store dagen. Foto: David Parker /AFP
FÅ DAGER IGJEN: Kjøkkensjef Mark Flanagan er i gang med forberedelser på kjøkkenet på Windsor slott til den store dagen. Foto: David Parker /AFP

Britiske råvarer

Akkurat hva som vil være i bollene lørdag 19. mai, gjenstår fortsatt å se. Kjøkkensjef ved det britiske kongehuset, Mark Flanagan, står for maten under mottakelsen. På kongehusets hjemmesider avslører han at de har prøvd å holde seg til lokale ingredienser i sesong.

– Heldigvis har denne tiden av året havnet helt perfekt når det kommer til sesongens råvarer, og det har blitt hovedfokuset når vi har utviklet menyene, sier Flanagan.

Ingenting er overlatt til tilfeldigheten til den storslåtte feiringen 19. mai. Kjøkkensjefen forteller nemlig at det kommende brudeparet har vært involvert i alle detaljer rundt maten, samt smakt på alt som vil bli servert i bryllupet.

Kjøkkenet begynner allerede nå å vaske og skrelle grønnsakene de kommende dagene for å ha god nok tid på selve dagen til å forsikre seg om at alt rundt serveringen er perfekt, står det på nettsiden.

FORBEREDELSER: Grønnsaker i sesong vil bli fokus når det kommer til maten som serveres under mottakelsen. Foto: David Parker/AFP
FORBEREDELSER: Grønnsaker i sesong vil bli fokus når det kommer til maten som serveres under mottakelsen. Foto: David Parker/AFP
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?