Til hovedinnhold

Slik lager Gordon Ramsay eggerøre

17. august 2016Aktuelt
Stjernekokken Gordon Ramsay har en helt spesiell oppskrift på eggerøre. Foto: Kristian Helgesen/VG
Stjernekokken Gordon Ramsay har en helt spesiell oppskrift på eggerøre. Foto: Kristian Helgesen/VG

...og derfor er eggerøren så viktig for ham.

Kjendiskokken, som i senere tid har blitt mer kjent for kjeftingen sin enn for matlagingen, fortalte til Popsugar hvordan han fikk servert eggerøren som endret alt. I alle fall hvordan han lagde eggerøren sin fra da av.

Den franske måten

Ingen tvil om at kokken er glad i egg.

Han forteller at han som 22-åring dro til Frankrike for å lære mer om mat og fikk der servert en eggerøre av den ganske så spesielle sorten.

– Jeg husker at jeg spiste en helt utrolig rett med kråkebolle og egg. Jeg kunne smake kråkebollen i egget. Konsistensen var helt utrolig! forteller kokken.

Men kråkeboller er ikke noe man alltid får tak i, og heller ikke noe alle har lyst til å putte i eggerøren sin. Heldigvis kunne stjernekokken fortelle at det var en langt mer hverdagslig ingrediens som var avgjørende for den kremete smaken - nemlig crème fraîche!

Spesiell fremgangsmåte

Et Instagram-søk på #gordonramsayscrambledeggs viser en rekke resultater fra folk som har prøvd ut oppskriften hans.

I ettertid av Frankrike-oppholdet har Ramsay slått seg opp som en av verdens mest kjente kokker. Han har vært programlederfor flere kokkeprogrammer, blant annet Masterchef og Hell's Kitchen. Han har dessuten sin egen YouTube-kanal der han dere oppskrifter og teknikker rett som det er. Eggerøren har funnet veien også hit, og dermed kan du tilberede den på akkurat samme måte som Ramsay selv. Der viser det seg at kokken har flere triks på lur. Eggerøren lages nemlig i en kasserolle, ikke i stekepannen, og eggene skal verken piskes eller krydres før de stekes. Hele videoen kan du se her, men det er i alle fall ingen tvil om at Ramsay synes eggerøre er viktig. I videoen forteller han at hver gang de får en ny kokk i restauranten må de lage eggerøre.

–Hvis de kan lage en perfekt eggerøre vet vi at de kan lage mat, forteller stjernekokken.

Publisert: 17.08.2016 kl. 15:06
Oppdatert: 17.08.2016 kl. 15:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?