Her er tre søte eplefristelser du vil lage i høst
Nyt de norske eplene mens du kan, og by på hjemmelaget eplekake, kanelboller med eplebiter eller bakte, fylte epler.
Finnes det egentlig noe bedre enn hjemmebakt lun eplekake med en deilig klatt håndpisket krem? For ikke å snakke om den uimotståelige duften som brer seg i huset når kaken står i ovnen.
Eplekaken jeg har bakt i dag er delt i tre momenter: En saftig bunn, epler i skiver og et sprøtt smuldrelokk med krydrede innslag av kanel, kardemomme og anisfrø. Og her snakker vi norske epler, ingen andre er i nærheten. Epler med en perfekt balanse av sødme og syre og med en aroma de importerte bare kan drømme om.
En annen veldig god og enkel dessert er bakte epler. Behold skallet på eller skrell eplene og la de få en runde i sukker og kanel. Stikk ut kjernehuset og fyll hulrommet med en blanding av hakkede nøtter og marsipan.
Nybakte kanelboller blir heller aldri helt feil spør du meg. La snurrene få eplebiter i svingene og slå to fluer i en smekk!
Publisert: 02.10.2015 kl. 09:46
Oppdatert: 08.10.2021 kl. 11:08
Lag deg en gratis konto