Fristende sommerdesserter med rabarbra og jordbær
Jordbær og rabarbra er en uslåelig kombinasjon. Prøv den i smuldrepai, suppe, frisk cocktail eller server karamellisert rabarbra med is og friske jordbær.
Hvem har ikke laget en ufrivillig komisk grimase etter et frisk tygg i rabarbrastilken? Jo, enkelte ganger er det faktisk helt på sin plass med en liten pose sukker i den ene hånden.
Men det finnes flere muligheter.
Rabarbrasuppe kokt med vanilje, som så serveres med generøse mengder jordbær, er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering og server den iskald – nesten som slush. Et voksentips fra meg til deg er å forvandle eventuelle supperester til en nydelig sommerdrink. Det er selvsagt ikke nødvendig å tilsette hvit rom, men du verden så godt det blir!
Smuldrepai er også populært. Jeg har brukt pistasj i smuldredeigen og frisk ingefær i fyllet, men andre krydder som nellik, kanel, kardemomme og vanilje passer også veldig godt i denne paien.
Og sist men ikke minst, en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge.
Sprøtt, mykt, søtt og syrlig! Ingen grimaser denne gangen, bare glade rykninger i munnviken når sommerens bestevenner finner hverandre.
Publisert: 12.06.2015 kl. 11:15
Lag deg en gratis konto