Fristende sommerdesserter med rabarbra og jordbær

12. juni 2015Aktuelt
RÅBRA: Rabarbra og jordbær smaker fantastisk sammen - prøv det i en smuldrepai med is, i en voksendrink med rom eller med kanel og vaniljeis. Foto: Sara Johannessen/VG.
RÅBRA: Rabarbra og jordbær smaker fantastisk sammen - prøv det i en smuldrepai med is, i en voksendrink med rom eller med kanel og vaniljeis. Foto: Sara Johannessen/VG.

Jordbær og rabarbra er en uslåelig kombinasjon. Prøv den i smuldrepai, suppe, frisk cocktail eller server karamellisert rabarbra med is og friske jordbær.

Hvem har ikke laget en ufrivillig komisk grimase etter et frisk tygg i rabarbrastilken? Jo, enkelte ganger er det faktisk helt på sin plass med en liten pose sukker i den ene hånden.

Men det finnes flere muligheter.

Rabarbrasuppe kokt med vanilje, som så serveres med generøse mengder jordbær, er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering og server den iskald – nesten som slush. Et voksentips fra meg til deg er å forvandle eventuelle supperester til en nydelig sommerdrink. Det er selvsagt ikke nødvendig å tilsette hvit rom, men du verden så godt det blir!

Smuldrepai er også populært. Jeg har brukt pistasj i smuldredeigen og frisk ingefær i fyllet, men andre krydder som nellik, kanel, kardemomme og vanilje passer også veldig godt i denne paien.

Og sist men ikke minst, en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge.

Sprøtt, mykt, søtt og syrlig! Ingen grimaser denne gangen, bare glade rykninger i munnviken når sommerens bestevenner finner hverandre.

Publisert: 12.06.2015 kl. 11:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?