Spennende måter å bruke rosenkål på

14. desember 2016Aktuelt
GRØNT ER SKJØNT: Ovnsbakt eller ostegratinert - rosenkålen kan tilberedes på mange gode måter. Foto: Sara Johannessen/VG
GRØNT ER SKJØNT: Ovnsbakt eller ostegratinert - rosenkålen kan tilberedes på mange gode måter. Foto: Sara Johannessen/VG

Liker du ikke rosenkål, sier du? Jeg lover at du forandrer mening etter dette.

Rosenkål har lenge slitt med et dårlig rykte. Overkokt og militærgrønn som den har blitt presentert ved de fleste middagsbord. Men den tiden er endelig forbi. Og dette er begynnelsen på rosenkålens revansj. Den ferske rosenkålen altså.

Rosenkålen er en sunn og flott liten kålvekst som kommer i både grønn og lilla utgave. Den kan kokes eller smørdampes, og ved begge tilfeller er det viktig med både salt i vannet og kontroll på koketiden. Kok rosenkålen i omtrent en centimeter vann på medium varme under lokk i tre minutter.

Men, hvorfor ikke heller forsøke seg på ostegratinert rosenkål? Toppet med sprøstekt bacon eller en god skinke blir det nesten en middag i seg selv. Eller hva med wokket rosenkål? Med asiatiske smaker som ingefær, chili, hvitløk, soya, honning og peanøtter. Rå rosenkålsalat med rosiner, bacon, nøtter og granateplekjerner er topp tilbehør til kylling eller juleskinke. Å ovnsbake rosenkål er kanskje den aller enkleste måten å tilberede den på, mens fritert rosenkål kanskje er den aller beste! Med fritert rosenkål blir det rene julaften!

Publisert: 14.12.2016 kl. 14:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?