Dette er favorittråvaren til mesterbakeren

8. desember 2017Aktuelt
MESTERBAKER: Trude Beate Brendehaug elsker sjokolade. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Vest Vind Media/Sara Johannessen/VG
MESTERBAKER: Trude Beate Brendehaug elsker sjokolade. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Vest Vind Media/Sara Johannessen/VG
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

Sammen med kolleger ble Trude Beate Brendehaug nylig kåret til Nordens beste bakere. Favorittråvare: Sjokolade. 

Trude Beate Brendehaug er en av de tre deltagerne som vant Nordic Bakery Cup i Stockholm i september. Sammen med Fredrik Lønne og Ivar Bakke ble laget kåret til Nordens beste bakere. Selv om hun konkurrerer som baker på landslaget jobber hun til vanlig som konditor. En av råvarene hun bruker mest er sjokolade, avslører hun.

– Jeg er veldig glad i sjokolade. Man kan lage så utrolig mye godt, og det passer til alle anledninger, sier hun.

– Jeg bruker sjokolade i kaker, desserter, i konfekt og trøfler, i diverse petit fourer, ja i det meste, legger hun til.

– Finnes det en anledning der sjokolade ikke passer?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Jeg kan ikke se for meg at det noen gang ikke skal passe med sjokolade, svarer hun.

Før jul lager hun gjerne en runde med konfekt som hun har hjemme. Første runden lager hun gjerne i starten av desember, men det blir ofte flere runder og forskjellig fyll gjennom julen.

– Jeg liker blant annet marsipan trukket i sjokolade, trøfler, støpt konfekt eller bare temperert sjokolade knekt opp i biter med forskjellige godsaker. Det blir en litt annen variant av «sju slag»: I stedet for å bare ha julekaker og kjeks kan man lage litt forskjellig julesnop i tillegg, forteller hun.

Brendehaug sier at hun sjelden møter noen som klarer å takke nei til hjemmelaget konfekt. Hun tror også at de fleste kan lage konfekt selv.

– Nøkkelen er å bruke en god sjokolade med høyt kakaoinnhold, gjerne 70 prosent for eksempel, og å temperere sjokoladen så den blir blank og fin. Med litt tid til rådighet, litt øving og en god dose tålmodighet kan alle lage konfekt, mener hun.

Personlig innrømmer konditoren at hun er veldig svak for god sjokolade og konfekt, og hennes beste sjokolademinne er fra en ferie i Frankrike.

– Da reiste jeg rundt og besøkte forskjellige konditorier og sjokoladesalonger. Jeg kjøpte et utvalg av nylagde trøfler og konfektbiter av ypperste klasse som jeg fikk anbefalt på stedet, og det er de beste bitene jeg noen gang har smakt, sier hun drømmende.

Publisert: 08.12.2017 kl. 16:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?