Dette spiser stjernene under Golden Globe 2018

GOLDEN GLOBE-NOMINERTE: Tom Hanks (her i 2014) og Nicole Kidman (her i 2017) er nominert i kategoriene Best Actor og Best Actress. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
GOLDEN GLOBE-NOMINERTE: Tom Hanks (her i 2014) og Nicole Kidman (her i 2017) er nominert i kategoriene Best Actor og Best Actress. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Maria Tveiten Helgeby

Alt er glutenfritt.

På søndag går den 75. Golden Globe-utdelingen av stabelen på the Beverly Hilton i Los Angeles. Vi kan forvente å se noen av verdens største stjerner gå på den røde løperen, utdeling av høythengende priser - og lekker mat bli servert.

Kveldens meny har blitt delt i et presseskriv, som skrives om av blant annet Food & Wine Magazine og Refinery29. Maten skal lages av kjøkkensjef Alberico Nunziata og konditor Thomas Henzi, som begge jobber på hotellet.

Nunziata har tidligere vært kokken til statsministeren i Italia, og hatt sitt eget matprogram i Italia, ifølge hotellets hjemmeside.

Menyen består av tre retter og starter med en lekker forrett av burrata, som er en myk mozzarella-lignende ost. Denne serveres med basilikum, gule og røde tomater, lilla hvitløksblomster og små gule terninger av flaskegresskar. Retten kalles «Delicata» på menyen, skriver Food & Wine.

Hovedretten består av et stykke havabbor, som er plassert på rosa rødbetrisotto. Havabboren er toppet med en oliventapenade, og tallerkenen er dekorert med brokkolini, babybeter, gul squash og grønn squash.

Desserten kalles «Efendi». Dette er en pyramideformet sjokoladedessert som er fylt med en kaffe- og sjokoladekrem, en kjeks med smak av kaffelikør, mascarpone og pralin. Rundt desserten ses en spiral av lysere sjokolade, og det hele er toppet med - nettopp - en «golden globe», ifølge Refinery29.

For første gang er menyen både økologisk og glutenfri.

– Kjendiser har veldig spesifikke dietter, og vi vil gi dem god og vakker mat som også er sunn, sier kokken til Vogue.

I en video postet på hotellets Instagram, forteller kjøkkensjef Nunziata at prosessen med å utvikle menyen på Golden Globe starter allerede dagen etter den forrige utdelingen.

– Det er en veldig lang prosess, sier kokken.

Han forteller at hele 1300 personer skal bli servert i ballsalen denne kvelden, mens det samtidig skal serveres 1000 andre gjester som allerede bor på hotellet.

– Tre uker i forkant [av utdelingen] setter manageren og jeg meg ned, og passer på at alt er klart og lager en oversikt som er fargekoordinert. Det er en stor prosess som alle er med på, sier kokken i videoen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?